Citrininis pyragas su baltymų sluoksniu

Kiek šeimininkių, tiek šio populiaraus skanėsto versijų. Skiriasi tai įdaras, tai krepšelio tešlos komponentų santykis. Siūlome išbandyti vieną iš receptų.

Krepšeliui reikės:
150 g sviesto,
1/3 stiklinės cukraus,
2 kiaušinių trynių,
žiupsnio druskos,
1,5 stiklinės miltų.

Įdarui reikės:
2 citrinų,
2 obuolių,
2/3 stiklinės cukraus,
valgomojo šaukšto krakmolo,
1/2 arbatinio šaukštelio imbiero.

Baltymų sluoksniui reikės:
2 kiaušinių baltymų,
2 šaukštų cukraus.

Kaip gaminti
* Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska iki purumo. Kiaušinius gerai nuplaukite, atskirkite baltymus nuo trynių. Po vieną įmaišykite trynius. Suberkite miltus, suminkykite tešlą, iškočiokite stačiakampį ir įklokite jį į kepimo indą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
* Kepkite 180° C orkaitėje apie 20 min., iki ims rusvėti.
* Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, smulkiai supjaustykite ir suberkite į puodą.
* Verdančiu vandeniu nuplikykite citrinas, žievelę plonai nugremžkite ir suberkite į puodą prie obuolių.
* Citrinų sultis išspauskite ant obuolių, minkštimą supjaustykite mažais gabaliukais (jei yra sėklų – išmeskite) ir taip pat įmaišykite prie obuolių. Užpilkite cukrumi ir virkite, iki obuoliai suminkštės.
* Krakmolą išmaišykite su dviem valgomaisiais šaukštais šalto vandens, maišydami supilkite į puodą su obuolių ir citrinų džemu. Dar apie 3 min. pavirkite ant silpnos ugnies.
* Baltymus su cukrumi išplakite iki standžių putų.
* Į iškeptą krepšelį sukrėskite džemą, ant jo konditeriniu švirkštu arba šaukštu paskleiskite baltymus. Pašaukite į 150–140° C orkaitę ir kepkite apie 15–20 min. Jei baltymų sluoksnis ima ruduoti – praverkite orkaitės dureles, sumažinkite karštį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis