Reikės:
400 g maltos mėsos,
200 g baltagūžių kopūstų,
100 g baltųjų ryžių,
100 g 12 proc. riebumo grietinėlės,
prieskonių,
1 svogūno,
ketčupo ir grietinės - po 2 valg. šaukštus.
* Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite ir sudėkite į dubenį. Ryžius sudėkite į tą patį indą ir užpilkite verdančiu vandeniu.
* Po 10 min vandens likutį nupilkite, kad ryžiai ir kopūstas būtų sausi. Maltą mėsą sumaišykite su kopūstais ir ryžiais, įdėkite druskos, pipirų, smulkiai pjaustytą svogūną ir suformuokite balandėlius.
* Balandėlius apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje ir sudėkite į puodą ar gilią keptuvę.
* Troškinkite apie 40 min., pabaigoje įdėkite ketčupo ir grietinės. Skanaus.