Bananų duona (su riešutų sviestu ir šokoladu)

Jei mano skonio receptoriai galėtų šnekėti, tai dabar labai labai man padėkotų. I šią saldžią duoną įdėjau pačius nuostabiausius dalykus: žemės riešutų sviestą, bananus, šokoladą, meilę… Dabar galvoju, gal dar džemo reikia užsitepti...

Kai norėsite paįvairinti pusryčius - išsikepkit. Tiks.

Reikės:

460 ml miltų;
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių;
0,5 a.š. smulkios druskos;
60 g kambario temperatūros sviesto;
180 ml cukraus;
1 kiaušinio;
200 ml kreminio žemės riešutų sviesto;
1 didelio sutrinto banano (arba 2 mažų);
230 ml riebaus pieno;
100 g šokolado lašelių.

g-blogas.lt nuotr.
* Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Saujelę miltų atsidedame, o kitus sumaišome su kepimo milteliais bei druska.

* Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įplakame kiaušinį, riešutų sviestą ir sutrintą bananą paeiliui. Į gautą masę po truputį pilame pieną ir miltų mišinį. Išsukame iki vientisos tešlos.

* Likusioje saujelėje miltų pavoliojame šokolado lašelius (kad nenusėstų į duonelės dugną) ir suberiame į tešlą. Viską supilame į duonos kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie valandą.

* Aš prapjoviau dar šiltą, baisiai kvepėjo.

Skanaus!

g-blogas.lt nuotr.

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis