Bulviniai vėdarai

Yra namų, kuriuose žiemos metu kas savaitgalį ruošiamas koks nors patiekalas iš bulvių.

Reikės:

1 kg bulvių,
200 g šalto rūkymo lašinukų,
2 nedideli svogūnai,
1/2 šaukštelio džiovinto mairūno,
druskos, šviežiai maltų pipirų,
plonųjų arba tiesiųjų kiaulės žarnų (naudojau plonąsias).

Kaip gaminti:

* Bulves sutarkuokite.

* Lašinukus supjaustykite kubeliais ir paspirginkite su pjaustytais svogūnais.

* Užpilkite spirgučiais tarkuotas bulves, įdėkite druskos, pipirų, mairūno ir gerai išmaišykite.

* Prikimškite žarnas (nekietai) bulvių mase, dėkite į riebalais išteptas skardas, įpilkite truputį vandens ir šaukite į iki 200 C įkaitintą orkaitę.

* Po 10 minučių kepimo žarnas subadykite. Sumažinkite orkaitės kaitrą iki 160 C ir kepkite, retkarčiais palaistydami riebalais, kol vėdarai gražiai apskrus. Kepant vėdarus galima apversti.

* Valgykite su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus!

bulviukose.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis