Kriaušinis blynas iš orkaitės

Ar dažnai kepate blynus orkaitėje? Tai vienas iš smagesnių jų paruošimo būdų, nes nereikia ilgai stovėti prie keptuvės ir blynų vartyti.

Bijoti, kad, kol lėkštė prisipildys, dalis jų atšals. Tereikia turėti keptuvę, kuri telpa į orkaitę, arba keptuvę be rankenos. Vėliau, vienu dideliu blynu gali mėgautis visa šeima. Būtinai pabandykit.

Populiariausi receptai:
- Nekeptas meduolių tortas
- Kitokie balandėliai
- Keptas tinginys - netikėtai skanu

Išduosiu paslaptį, kad šį kartą įpjausčiau kriaušių tik todėl, kad viskas gražiau atrodytų. Asmeniškai man skaniausias yra paprasčiausias blynas be priedų, kurį, tik iškepusį, supjaustau gabalėliais ir sutepu nutella kremu arba sulieju klevų sirupu. Jei gaminsite šį blyną su kriaušėmis ar obuoliais - supjaustykite juos kuo plonesnėmis riekelėmis, kad kepant spėtų suminkštėti.

Reikės:

1 puodelio (236 ml) miltų;
žiupsnelio druskos;
1/4 šaukštelio kepimo miltelių;
1 puodelio pieno (aš naudoju riešutų pieną);
3 nemažų kiaušinių;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1 kriaušės;
gabalėlio kokosų sviesto.

Kaip gaminti

* Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių.

* Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Kiaušinius paplakame šakute, supilame pieną, vanilę ir miltų mišinį. Kriaušę nuplauname ir supjaustome plonomis skiltelėmis.

* Keptuvėje išlydome sviestą ir gerai jį įkaitiname. Ant viršaus supilame visą tešlą, per vidurį išdėliojame kriaušės skilteles.

* Pašauname į orkaitę maždaug 15 minučių, kol blynas ims gražiai ruduoti.

Skanaus!

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis