Jautienos karpačio (carpaccio)
Reikės:
Jautienos išpjovos,
Alyvuogių aliejaus,
Šviežiai maltų pipirų,
Jūros druskos,
Citrinos sulčių,
Kietojo sūrio drožlių,
Kaparėlių.
* Išdėliokite jautienos griežinėlius lėkštėje, pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, užberkite kelis kaparėlius, sūrio drožlių ir viskas.
* Tinka valgyti su balta duona, bandele ir užsigerti raudonu vynu.
Keptas Camembert’as
Skeptiškai žiūrėdavau į keptus sūrius, kol nepabandžiau. Labai skanu!
* Dėkite sūrį į aliejumi pateptą formelę ir į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę arčiau viršutinio kaitinimo elemento.
* Kepiau kol išsipūtė.
Šokoladinis pyragas su karijų (pekano) riešutais
Tešlai:
80 g sviesto,
60 g cukraus,
1 kiaušinis,
~200 g miltų,
2 g sodos,
Žiupsnelis druskos.
Šokoladinei masei:
80 g juodojo šokolado,
80 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai rudojo cukraus,
200 g klevų sirupo,
200 g karijų riešutų.
* Kiaušinius paplakite su cukrumi, plakdami supilkite klevų sulos sirupą.
* Sviestą ir šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, sumaišykite su kiaušinių mase.
* Pusę riešutų sukapokite, įmaišykite į tešlą.
* Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Supilkite šokoladinę masę, ant viršaus sudėkite likusius riešutus.
* Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių arba kol įsmeigtas pagaliukas bus sausas.
P.S. Dariau iš dvigubai mažesnės normos (plonesnį), todėl pakako kepti 25 minutes. Nerealus.
****
Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!