Ypatingasis šv. Valentino meniu

Maisto tinklaraštininkė Laura parinko tokius receptus, kad patiekalai būtų skanūs, nekasdieniški, tačiau nesudėtingai paruošiami. Šiandien visas laikas - mylimam žmogui!

Jautienos karpačio (carpaccio)

Reikės:

Jautienos išpjovos,
Alyvuogių aliejaus,
Šviežiai maltų pipirų,
Jūros druskos,
Citrinos sulčių,
Kietojo sūrio drožlių,
Kaparėlių.

bulviukose.lt nuotr.
* Jautienos išpjovą apkepiau iš visų pusių stipriai įkaitintoje keptuvėje, tačiau tai daryti nebūtina… Kad būtų lengviau pjaustytųsi - o pjaustyti patartina plonai - įdėkite kelioms valandoms į šaldiklį. Aš ją visai užsišaldžiau, bet tokiu atveju prireiks pjaustyklės pagalbos.

* Išdėliokite jautienos griežinėlius lėkštėje, pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, užberkite kelis kaparėlius, sūrio drožlių ir viskas.

* Tinka valgyti su balta duona, bandele ir užsigerti raudonu vynu.

Keptas Camembert’as

Skeptiškai žiūrėdavau į keptus sūrius, kol nepabandžiau. Labai skanu!

bulviukose.lt nuotr.
* Sūrį apvoliokite miltuose, paskui kiaušinio plakinyje, tada - džiūvėsėliuose. Džiūvėsėlius galima maišyti su smulkintais riešutais, sėklomis ir pan. Aš maišiau lygiomis dalimis su rupiai maltais migdolais.

* Dėkite sūrį į aliejumi pateptą formelę ir į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę arčiau viršutinio kaitinimo elemento.

* Kepiau kol išsipūtė.

Šokoladinis pyragas su karijų (pekano) riešutais

Tešlai:

80 g sviesto,
60 g cukraus,
1 kiaušinis,
~200 g miltų,
2 g sodos,
Žiupsnelis druskos.

Šokoladinei masei:

80 g juodojo šokolado,
80 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai rudojo cukraus,
200 g klevų sirupo,
200 g karijų riešutų.

bulviukose.lt nuotr.
* Sviestą išsukite su cukrumi iki baltos masės. Įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite, kol masė taps vientisa. Sudėkite su soda sumaišytus miltus ir išminkykite tešlą. Miltų dėkite, kol tešla bus kočiojama, bet ji neturi būti kieta.

* Kiaušinius paplakite su cukrumi, plakdami supilkite klevų sulos sirupą.

* Sviestą ir šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, sumaišykite su kiaušinių mase.

* Pusę riešutų sukapokite, įmaišykite į tešlą.

* Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Supilkite šokoladinę masę, ant viršaus sudėkite likusius riešutus.

* Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių arba kol įsmeigtas pagaliukas bus sausas.

P.S. Dariau iš dvigubai mažesnės normos (plonesnį), todėl pakako kepti 25 minutes. Nerealus.

bulviukose.lt

****

Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis