Obuolių štrudelis

„Tai pats geriausia būdas valgyti obuolius. Rimtai!“ - rašo maisto tinklaraštininkė Inga. Įsitikinkime!

2 nedideliems štrudeliams reikės:

Tešlai:

50 g sviesto,
125 ml vandens,
250 g miltų,
žiupsnio druskos,
šaukšto aliejaus.

Įdarui:

50 g razinų,
30 ml romo arba brendžio,
115 g sviesto,
175 g džiuvėsėlių,
60 g migdolų ar kitų mėgstamų riešutų,
900* g obuolių,
1/2 šaukštelio cinamono,
80 g cukraus.

omnomnom.lt nuotr.

Kaip gaminti

* Tešlai skirtą sviestą išlydome, sumaišome su vandeniu, druska ir miltais. Minkome 5-10 min., kol tešla tampa elastinga ir minkšta. Aptepame aliejum ir leidžiam valandą pailsėt.

* Razinas užpilame alkoholiu ir leidžiame mirkti. 40 g sviesto išlydome keptuvėj, suberiame džiuvėsėlius ir maišydami kepame, kol truputį apskrunda. Paliekame ataušti.

* Riešutus susmulkiname ir paskrudiname, jei norisi.

* Obuolius supjaustome kubeliais, sumaišome su cukrumi ir cinamonu. Ten pat supilame razinas kartu su alkoholiu bei riešutus. Išmaišome. Išlydome likusį įdarui skirtą sviestą.

* Orkaitę įkaitinkime iki 200 laipsnių. Tešlą padalijame į dvi dalis (žinoma, galima kept vieną didelį štrudelį, bet labai nepatogu) ir kiekvieną jų plonai iškočiojame (dar labai patogu ištampyti ant švaraus virtuvinio rankšluostėlio). Kuo labiau permatoma tešla bus, tuo gardesnis štrudelis pavyks.

* Ant kiekvieno lakšto ištepame po 20 g sviesto, išbarstome po pusę džiuvėsėlių ir, palikus
2 cm nuo krašto, dedame įdaro juostą (padalijame abiem štrudeliams po
lygiai, žinoma). Užlenkiame kraštus ir susukame. Perkeliame į kepimo
popieriumi išklotą skardą. Viršuje padarome po keletą įpjovų, aptepame
sviestu.

* Kepame 30-40 minučių arba kol gerai apskrus. Traukiame iš orkaitės,
pusvalandį palaukiame (nes kitaip obuoliai nudegins liežuvį), apibarstome
cukraus pudra ir tada jau valgome. Su ledais ar plakta grietinėle.

www.omnomnom.lt

***
Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis