Bandelės su cinamonu

Darbo mažai, o skonis - pasakiškas. 25 bandelės dingo tą pačią dieną.

Viršus gavosi traškus, o vidus – minkštutėlis.

Reikia:

250 ml pieno,
60 g rudojo cukraus,
7 g sausų mielių,
50 g sviesto,
390 g miltų.

Padažui:

100 g sviesto,
70 g rudojo cukraus,
2 a.š. cinamono,
1 a.š. malto muskato.

skanestai.wordpress.com nuotr.

Kaip gaminti

* Pieną šiek tiek pašildyti, maišant berti cukrų. Sviestą išlydyti ir atvėsinti.

* Miltus sumaišyti su mielėmis, maišant berti į pieną pakaitomis su sviestu. Minkyti lipnią tešlą. Miltų tikrai nereikia daugiau. Kad įkyriai neliptų prie pirštų, galima juos pasitepti aliejumi, ir ilgainiui tešla, nors ir lipni, bet taps elastinga. Minkyti reikia apie 15 min. Uždengus šiltai palaikyti apie valandą.

* Padažui sviestą išlydyti, sumaišyti su prieskoniais ir cukrumi iki vientisos, poskystės masės.

* Pateptomis aliejumi rankomis iš tešlos formuoti kamuoliukus, gausiai juos po vieną mirkyti padaže ir dėti į sviestu pateptą skardą, kol užsipildys (aš suformavau 25 kamuoliukus ir kepiau 25 cm formoje). Užpildžius formą dar palikti apie pusvalandį, bandelės dar pakils šiek tiek.

* Kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis