Šokoladinis pyragas su bananine varške

Drėgnas ir greitai paruošiamas pyragas. Puikus šokolado ir varškės derinys.

Šokoladiniam sluoksniui reikės:

200g kokybiško juodojo šokolado;
170g sviesto;
5v.š. miltų;
3v.š. kakavos miltelių;
3 kiaušinių;
Žiupsnelio druskos;
4v.š. cukraus;
0,5a.š. kepimo miltelių.

Bananinės varškės sluoksniui reikės:

250g varškės;
2,5 banano;
2 kiaušinių;
2v.š. cukraus;
Vanilės ekstrakto.

Kaip gaminti

* Šokoladą su sviestu ištirpiname garų vonelėje ir leidžiame atvėsti.

* Kiaušinius plakame su cukrumi apie penkias minutes. Miltus sumaišome su kakava, druska ir kepimo milteliais.

* Į šokolado masę įplakame kiaušinius ir sausą mišinį. Gautą tešlą, paliekant vieną kitą tarpa, paskirstome kepimo popieriumi išklotoje skardelėje.

* Visus produktus, skirtus bananinei varškei, sudedame į gilų indą ir maisto smulkintuvu sumalame iki vientisos masės. Bananinį sluoksnį paskirstome ant šokoladinės tešlos ir šauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių. Kepame apie 35 minutes, o prieš ragaujant, per naktį palaikome šaldytuve.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis