Orkaitėje keptos bulvės su dešrelėmis viduje

Šiek tiek kitoks bulvių ir dešrelių variantas. Kadangi dešrelės kepa bulvių viduje, bulvė taip pat įgauna jos skonį, o ilgas ir ant didesnės kaitros kepimas užtikrina, kad tiek bulvės, tiek dešrelės bus traškios. Paprasta, bet labai skanu.

Reikės:

nedidelių bulvių,
rūkytų „Medžiotojų“ dešrelių,
šiek tiek aliejaus, druskos, pipirų, kmynų.

Kaip gaminti

* Šiam patiekalui geriau naudoti nedideles arba mažas bulves. Jas nuskusti, su tuo pačiu skustuku ar kokiu kitu įrankiu išilgai bulvės išgremžti skylutes (jos turėtų būti tokio storio, kad tilptų dešrelė).

* Bulves padruskinti, papipirinti, įpilti šiek tiek aliejaus, išmaišyti.

* Į bulvėse padarytas skyles įdėti po dešrelę ar po pusę - priklauso nuo to, kokio dydžio bulvės ir dešrelės. Pabarstyti kmynais.

* Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 1 valandą ar net ilgiau - priklauso nuo to, kiek apskrudusių bulvių norisi.

* Labai skanu su pomidorų padažo–grietinės pagardu. Arba taip, kaip norisi.

sotibesote.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis