Sausainiai su varške "Vokeliai"

Labai greitai paruošiami, ir labai skanūs sausainiai!

Apie 20 sausainių

Reikės:

180-200 g varškės (pakelis) 5-9%,
100 g sviesto arba margarino,
75 g cukraus,
170-200 g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių.
cukraus - įdarui

Kaip gaminti

* Minkštą sviestą šaukštu išsukame su cukrumi. Sudedame varškę, išmaišome iki vientisos masės.

* 180 g miltų su kepimo milteliais persijojame. Užminkome tešlą. Jei limpa prie rankų - įberiame dar miltų tiek, kad galėtume kočioti, bet nepadauginame, nes sausainiai bus kieti.

* Iškočiojame apie 2-3 mm storio lakštą ir supjaustome 8 x 8 cm kvadratėliais. Ant kiekvieno vidurio beriame 1 а.š. cukraus. Imame priešais esančius kvadratėlio galus ir lenkiame į vidurį - gerai suspaudžiame vieną su kitu, nes kepdami sausainiai linkę "išsiskleisti". D

* Dedame ant kepimo popieriaus nelabai arti vienas kito, nes kepdami kyla ir plečiasi. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol gražiai pagelsta. Skanaus!

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis