Šiupinio receptų yra įvairių. Seniau jis būdavo verdamas iš žirnių, pupelių, kruopų, bulvių, kopūstų, kiaulės galvos, kojų, uodegos arba kiaulienos spirgų. Užbalinama grietine. Šiupinys valgomas su juoda arba balta duona. Patiekalo tirštumas – nelygu norai. Kai tirštas, dažnai vadinamas šiupiniu, kai sriubos tirštumo – šiupinine. Išbandykite šį receptą.
Reikės:
1 kg riebesnės kiaulienos,
5-6 bulvių,
2 nuluptų svogūnų,
1 morkos,
stiklinės žirnių,
stiklinės pupų,
stiklinės pupelių,
stiklinės perlinių kruopų,
poros žiupsnių druskos,
3 lauro lapelių,
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų,
žiupsnelio kmynų sėklų,
grietinės patiekalui pagardinti.
Kaip gaminti
* Žirnius, pupas, pupeles ir kruopas iš vakaro užmerkite.
* Kiaulieną supjaustykite gabaliukais, svogūnus – žiedais ir ant nesmarkios ugnies pakepinkite sykiu keptuvėje.
* Užkaiskite puodą, įpilkite maždaug 2-3 l vandens, suberkite išmirkytus žirnius, pupas, pupeles ir kruopas, sudėkite mėsą iš keptuvės ir pamaišydami virkite.
* Bulves ir morką nuskuskite. Bulves supjaustykite didesniais gabalais, morką sutarkuokite arba supjaustykite. Viską sukratykite į puodą, suberkite prieskonius, druską, išmaišykite ir virkite, kol pupos bus minkštos. Pagardinkite grietine.
Skaitomiausi straipsniai:
- Kodėl vieni sensta greičiau, kiti - lėčiau? Kas tai lemia? Atsako specialistė
- Grūdų dieta - ir svoris krenta, ir ligos traukiasi
- Ruošiamės Užgavėnėms - 5 blynų receptai