Trupininis bananų pyragas

Sako, pyragas toks skanus, kad pusė jo suvalgoma vienu prisėdimu.

18 cm skersmens formai reikės:

trupiniams:

115 g šalto sviesto,
200 g rudo cukraus,
125 g miltų,
žiupsnio druskos.

tešlai:

125 g miltų,
1 ir 1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio cinamono,
2 nedidelių pernokusių bananų,
55 g sviesto,
200 g cukraus,
didelis kiaušinis,
šlakelis vanilės ekstrakto,
125 ml pieno.

padažui*:

šaukšto riešutų sviesto,
šaukšto pieno,
40 g cukraus pudros.

Kaip gaminti

* Trupiniams skirtus miltus, cukrų ir druską sumaišome. Nedideliais gabalėliais įpjaustom sviestą ir trindami tarp pirštų suformuojam trupinius. Dedam šaldytuvan.

* Tešlai skirtus miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną sumaišom. Ištirpdom sviestą. Šakute sutrinam bananus, į juos supilam praaušusį sviestą, suberiam cukrų, įmušam kiaušinį, supilam vanilę ir gerai išplakam. Supilam pieną, suberiam miltų mišinį ir išmaišom iki vientisos masės - nepermaišom!

* Kepimo formą ištepam sviestu ar išklojam kepimo popierium. Supilam pusę tešlos, ant viršaus tolygiai paskirstom trečdalį trupinių, supilame likusią tešlą, paskirstom likusius 2/3 trupinių. Kišam į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-55 minutėm, tikrinam pagaliuku.

* Iškepusį 10 minučių vėsinam. Kol aušta, sumaišom riešutų sviestą, pieną ir cukraus pudrą. Pyragą išimam iš formos ir patiekiam dar šiltą, dosniai apšlakstę padažu.

* originalo autorė dėjo mažiau pieno ir vietoj padažo gamino glajų.

www.omnomnom.lt/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis