Kondensuoto pieno keksas su bananais

Nuostabiai kvepiantis, lengvai pagaminamas keksas. Gana drėgnas ir kiek lipnus. Ko gero, labiausiai man patikęs šių metų kepinys. Bent jau kol kas.

Reikės:

250 g miltų;
kelių žiupsnelių druskos;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
3 gerai prinokusių bananų;
80 g cukraus;
125 g minkšto sviesto;
2 nemažų kiaušinių;
2 a.š. vanilės ekstrakto;
390 g saldinto kondensuoto pieno.

Kaip gaminti

* Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.

* Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Po vieną įplakame kiaušinius ir vanilės ekstraktą.

* Bananus nulupame ir sutriname iki vientisos masės, įplakame kondensuotą pieną. Visus šlapius produktus sumaišome tarpusavyje, tada įsukame miltų mišinį.

* Tešlą supilame į paruoštą kekso kepimo formą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 45-50 minučių.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis