Grikių ir grybų kotletai

Naujas skonis - išbandykite, skanu.

4 porcijoms reikės:

stiklinės grikių kruopų,
druskos,
didelio svogūno,
poros didelių morkų,
150-200 g pievagrybių,
dosnaus žiupsnio čiobrelio,
2 nedidelių kiaušinių,
juodųjų pipirų,
aliejaus.

Kaip gaminti

* Grikius išverdam ir paliekam ataušti.

* Keptuvėje įkaitinam šlakelį aliejaus. Sudedam kubeliais kapotą svogūną ir sutarkuotas morkas. Kepam vidutiniškai kaitriai 5-7 min., kol ima keisti spalvą. Per tą laiką nuplaunam ir supjaustom pievagrybius (vos nepasakiau, kad šitų nederėtų pagailėti, nes grybų niekada nebus per daug, bet paskui pagalvojau, jog skamba beveik kaip narkomano šūkis).

* Verčiam juos keptuvėn ir truputėlį pasūdom – šitaip grybai niekur nedings ir turės išleist sultis. Kartais pamaišydami kepam, kol tos sultys išgaruoja ir grybai kiek apskrunda. Tuomet dedam čiobrelio (geriausio grybų draugo), pakaitinam pusę minutės, nukeliam nuo viryklės ir leidžiam atvėsti.

* Kai jau ir grikiai, ir grybai tokios temperatūros, kad kiaušinių baltymų nedenatūruos be laiko ir rankų nenudegins, susirandam spintelėje blenderį. Grikius truputį patrinam. Nereikia sutrinti visų kruopų, užtenka maždaug pusės – tiek gana, kad kotletai kepdami išlaikytų formą.

* Į aptrintus grikius sudedam grybus su daržovėmis, įmušam kiaušinius, įdedam pipirų, pasūdom, jei reikia, ir gerai išminkom. Toliau galimi du keliai: keptuvė arba orkaitė.

* Keptuvėj įkaitinam porą šaukštų aliejaus, drėgnomis rankomis formuojam kotlečiukus, kepam iš abiejų pusių vidutiniškai kaitriai, kol apskrunda.

Arba:

* Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių, į aliejumi išteptą skardą guldom kotlečiukus ir kepam 30-40 min.

www.omnomnom.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis