Kas be ko, naudojau medų. Medus nėra mylimiausias mano saldumynas, tačiau čia jo skonis neerzino. Kitus riešutus ir uogas dar galėčiau pakeisti, tačiau nei už ką neatsisakyčiau pistacijų, čia jos labai labai tinka.
Reikės:
1 puodelio avižinių dribsnių;
1/4 puodelio migdolų;
1/2 puodelio pistacijų;
1/4 puodelio džiovintų spanguolių;
1/4 puodelio smulkintų džiovintų slyvų;
2v.š. linų sėmenų;
1/2 puodelio medaus.
Skaitomiausi savaitės straipsniai:
- Žuvų ir greipfrutų dieta palanki ne tik kūnui, bet ir odai
- Krienai - ir vaistas, ir maistas
- Eksperimentas: 5 dalyviai ryžosi kardinaliems grožio pokyčiams
Kaip gaminti
* Avižinius dribsnius sumaišome su riešutais, slyvomis, spanguolėmis ir linų sėmenimis.
* Medų supilame į keptuvę, užverdame ir maišydami kaitiname apie 3-4 minutes, tada supilame į avižinę masę. Viską gerai išmaišome ir sukrečiame į nedidelę skardelę, išklotą vaškuotu kepimo popieriumi. Uždengiame maistine plėvele, šiek tiek paslegiame rankomis ir statome į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
* Prieš patiekiant aštriu peiliu supjaustome juostelėmis. Gavau 8 nedidelius batonėlius.