Blynai. Iš esmės tiks bet kokie lietiniai, bet aš pirmą kartą eksperimentavau ir dariau juos kitaip, nei visada. Nuo varškytės liko apie 0.5 l išrūgų, jas ir panaudojau. Gavosi labai skanūs, kitokie, nei įprastai, blyneliai.
Blynelių tešlai:
0,5 l išrūgų,
330 g miltų,
1 nubrauktas a.š. sodos (gal ir kepimo milteliais išeitų pakeisti, bet nežinau, nebandžiau taip),
druskytės, cukraus po žiupsnelį.
* Išrūgas pašildžiau, kad būtų karštos, bet nevirtų. Miltus ir sodą sumaišiau, subėriau į išrūgas ir plakiau mikseriu iki vientisos masės.
* Tada į masę subėriau druską, cukrų ir palikau pastovėti apie 1 valandą uždengtą, kad atvėstų.
* Kepdama dėjau po samtį tešlos į įkaitintą keptuvę. Išėjo maždaug 8 blynai.
Įdarui:
1 vištienos krūtinėlės,
apie 100 g pievagrybių,
prieskonių,
sviesto pakepinimui,
apie 100 ml grietinėlės,
majonezo šiek tiek,
fermentinio sūrio.

* Tada sudėjau vištieną į grybus ir dar pakepinau kelias minutes. Supyliau grietinėlę ir leidau troškintis apie 10-12 min.
* Įdarą vyniojau į blynus, juos aptepiau majonezu, apibėriau sūriu. Padažą iš keptuvės (likusį nuo vištienos, pievagrybių ir grietinėlės) supyliau ant į skardą suklotų blynelių ir kepiau orkaitėje apie 25 min 180 C orkaitėje.