Paelija pagal Liną Samėną

Paelja – ispanų nacionalinis patiekalas, į kurio sudėtį įeina ryžiai ir jūros gėrybės. O toliau nuo jūros esančiuose regionuose jūros gėrybės gali būti pakeičiamos mėsa. Taip ir padarė garsus virtuvės šefas Linas Samėnas.

Reikės:

1,8 kg triušienos;
600 g ryžių;
200 ml alyvuogių aliejaus;
2 l paruošto sultinio;
3 vnt raudonųjų paprikų;
200 g šparaginės pupelės;
4 vnt pomidorų;
1 vnt svogūno;
4 -5 skiltelės česnako;
0,5 g šafrano;
30 g šviežių petražolių;
10 g šviežios kalendros;
10 g šviežių čiobrelių.

Gaminame:

* Keptuvėje įkaitiname aliejų.

* Supjaustome kubeliais svogūnus, česnakus, paprikas ir pomidorus be sėklyčių.

* Kubeliais supjaustome triušieną ir dedame į įkaitusią keptuvę. Kepiname, kol apskrus. Išimame.

Šios savaitės skaitomiausi straipsniai:
- R. Meilutytė: gal ne visai kaip bernas elgiuosi, bet labai mergaitiška irgi nesu
- I. Penkauskienė: supratau, kad laikas keisti gyvenimo būdą, atgauti fizinę formą
- Praktiški patarimai, kaip gerai nuvalyti langus

* Į keptuvę, kurioje kepė triušiena, dedame svogūnus ir česnakus. Kepiname, kol lengvai apskrus.

* Sudedame pomidorus ir vėl kepiname, kol suminkštės. Tuomet dedame paprikas.

* Į apkepintas daržoves pilame ryžius ir vištienos sultinį. Šiek tiek patroškiname, sudedame triušieną ir šafrano miltelius.

* Troškiname, kol nugaruos didžioji dalis sultinio ir ryžiai suminkštės.

* Pabaigoje sudedame šparagines pupeles, smulkintas žoleles ir dar troškiname apie 5-10 minučių. Viską reiktų gaminti ant vidutinės kaitros.

* Pasiruošimui ir gaminimui užtruksite apie 1 val. Pavalgyti galės 8 asmenys.

SKANAUS!

gks.start.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis