Naminės mielinės spurgos

Skaniausios dar šiltos ir su stikline pieno.

Tešla gaunasi labai lipni. Kuo ilgiau ją minkysite - tuo taps „draugiškesnė“. Jokiu būdu nepadauginkite miltų.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Kokių madingų batų ieškoti pavasariui
- Wallis Simpson - karalių suviliojusi pusiau moteris, pusiau vyras?
- Praktiški patarimai, kaip gerai nuvalyti langus

Kad spurgos būtų skanios, nelaikykite jų aliejuje per ilgai. Daugiausiai virti prireiks 1,5min iš kiekvienos pusės.

Reikės:

800 g miltų;
250 ml pieno;
250 ml vandens;
14 g sausų birių mielių;
1 kiaušinio;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
1 citrinos, nutarkuotos žievelės;
5 v.š. cukraus;
1 l aliejaus virimui.

Kaip gaminti

* Pieną sumaišome su vandeniu ir cukrumi, pakaitiname, kad vos vos sušiltų. Suberiame mieles, išmaišome ir palaukiame, kol suputos.

* Po truputį beriame miltus ir maišome, įberiame tarkuotą citrinos žievelę, šiek tiek paplaktą kiaušinį. Pradėjus minkyti, supilame aliejų. Minkome mažiausiai dešimt minučių, tada tešlą padedame į švarų dubenį, apdengiame ir palaukiame, kol padvigubės.

* Iškilusią tešlą padaliname į maždaug 30 kamuoliukų, per vidurį padarome skylutes, apdengiame švariu rankšluostėliu ir pakildiname dar pusvalandį.

* Verdame gerai įkaitintame aliejuje, po 1,5 minutės iš abiejų pusių. Aliejų nusunkiame popierinėmis servetėlėmis, apibarstome cukraus pudra.

* Skaniausios dar šiltos. Skanaus!

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis