Reikia:
vištienos blauzdelių (aš kepiau 4),
ryžių,
mėgiamų salotų garnyrui.
Marinatui:
druskos, pipirų, vištienos prieskonių,
3 v.š. medaus,
1 a.š. ryžių acto,
4 a.š. garstyčių,
sezamo sėklų.
Savaitės populiariausi straipsniai:
- Į viešumą iškilo faktų apie neįprastą Stalino pomėgį
- Šakočio pyragas, kokį ne gėda ir ant Velykų stalo padėti
- Testas. Kokią energetiką lemia jūsų gimimo diena
Kaip gaminti:
* Blauzdeles įtinti prieskoniais. Kiekvieną patepti šaukšteliu garstyčių ir apvolioti meduje, sumaišytame su ryžių actu. Jei medus kietas – derėtų pašildyti, kad būtų poskystis ir būtų lengviau jame apvolioti vištieną, pabarstyti sezamo sėklas. Medaus gaunasi gana nemažai, tai atrodo, kad blauzdelės jame mirksta, taip ir turi būti.

* Kepti aliejumi išteptame inde. Į jį sudėti blauzdeles ir supilti visą padažą (marinatą). Uždengti folija ir kepti 200 C apie 30-35 min.

*.Tiekiant blauzdeles apšlakstyti padažu, kuriame jos kepė. Tikra pasaka.