Vištiena garstyčių ir medaus padaže

Paprasta, bet labai skanu, dėl to dalinuosi.

Reikia:

vištienos blauzdelių (aš kepiau 4),
ryžių,
mėgiamų salotų garnyrui.

Marinatui:

druskos, pipirų, vištienos prieskonių,
3 v.š. medaus,
1 a.š. ryžių acto,
4 a.š. garstyčių,
sezamo sėklų.

Savaitės populiariausi straipsniai:
- Į viešumą iškilo faktų apie neįprastą Stalino pomėgį
- Šakočio pyragas, kokį ne gėda ir ant Velykų stalo padėti
- Testas. Kokią energetiką lemia jūsų gimimo diena

Kaip gaminti:

* Blauzdeles įtinti prieskoniais. Kiekvieną patepti šaukšteliu garstyčių ir apvolioti meduje, sumaišytame su ryžių actu. Jei medus kietas – derėtų pašildyti, kad būtų poskystis ir būtų lengviau jame apvolioti vištieną, pabarstyti sezamo sėklas. Medaus gaunasi gana nemažai, tai atrodo, kad blauzdelės jame mirksta, taip ir turi būti.

skanestai.wordpress.com nuotr.
* Valandai jas palikti šaldytuve, uždengus folija.

* Kepti aliejumi išteptame inde. Į jį sudėti blauzdeles ir supilti visą padažą (marinatą). Uždengti folija ir kepti 200 C apie 30-35 min.

skanestai.wordpress.com nuotr.
* Tada nuimti foliją ir dar pakepti po 5 min. iš abiejų pusių (5 min. vieną pusę, 5 min. apvertus kitą pusę).

*.Tiekiant blauzdeles apšlakstyti padažu, kuriame jos kepė. Tikra pasaka. 

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis