Kreminis šokoladinis pyragas

Recepto autorius pyragą pavadino magišku - magic custard cake. Bet, kad ir kaip skeptiškai žiūrėjau į tą skystą tešlą, kepdama ji susisluoksniavo, baltymai pakilo į viršų, o visa kita virto kreminiu, švelniu, drėgnu pagrindu…

Kalbant apie skonį - kaip ir konsistencija, jis švelnus, lengvas, tirpstantis burnoje. Ne per saldus, kakavinis, su vos vos juntamu kavos prieskoniu.

Maždaug 15 gabaliukų reikia:

100 g tirpinto sviesto,
600 ml pieno,
120 g miltų,
40 g kakavos miltelių,
4 kiaušinių (atskirai trynių, atskirai baltymų),
1 a.š. acto,
200 g cukraus pudros (skubėjau, tad nemaliau, naudojau paprastą cukrų),
3 v.š. stiprios kavos,
cukraus pudros pabarstymui (nebūtina),
kokosų aliejaus kepimo indo patepimui (galima naudoti ir sviestą, galima įkloti kepimo popierių).

skanestai.wordpress.com nuotr.
Kaip gaminti

* Pieną pašildyti iki kambario temperatūros ir plikti. Išvirti kavą ir palikti atvėsti. Miltus ir kakavą sumaišyti.

* Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Baigiant plakti įpilti acto (recepto autorius rašo, kad jis padeda baltymams išsilaikyti standžios konsistencijos).

* Atskirai suplakti kiaušinio trynius ir cukrų iki vientisos masės. Į šią masę supilti tirpintą sviestą ir kavą, viską išmaišyti. Tuomet berti kakavos ir miltų mišinį, labai gerai išsukti. Aš pasitelkiau mikserį. Tada pamažu, maišant pyliau pieną, kol masė tapo vientisa. Ir galiausiai lengvai įmaišyti kiaušinių baltymus. Tai padaryti galima per tris kartus: trečdalį baltymų dėti į masę, išmaišyti, dėti dar ir t.t.

* Tešla gaunasi skysta, tikrai nepanaši į įprastą pyragų tešlą. Bet taip ir turi būti. Supilti masę į paruoštą, koksų aliejumi ar sviestu išteptą formą.

* Pyragą kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Leisti jam visiškai atvėsti (galima leisti pyragui kurį laiką vėsti orkaitėje), aš iškepiau ryte, pjausčiau – vakare. Skanaus!

skanestai.wordpress.com

skanestai.wordpress.com nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis