Ant vaflių pakelio, kurį pirkau, buvo nurodytas labai panašus receptas, kurį aš šiek tiek pakeičiau. Ten siūlė naudoti karamelizuotą kondensuotą pieną, o aš pasirinkau paprastą ir pridėjau šokolado. Neabejoju, kad skanūs abu variantai.
Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- I.Marozienė: geriausią patarimą, kaip rūpintis grožiu, išgirdau gatvėje
- Ką gali soda?
- Kaip apleistos betoninės patalpos virto jaukiu loftu
- Kiniška vištiena "Guo Bao"
Reikės:
Skardinės saldinto kondensuoto pieno;
puodelio kokoso drožlių;
250 g maskarponės;
100 g baltojo šokolado;
7 lakštų paprastų vaflių (250g).
Kaip gaminti
* Kondensuotą pieną, maskarponę, kokosą ir pusę išlydyto šokolado sudedame į vieną dubenį ir išsukam iki vientisos masės. Gautu kremu pertepame vaflių lakštus. Paviršių paspaudžiame rankomis, kad kremas geriau susigertų. Viršutinį vaflį aplšlakstome likusiais 50 g tirpinto šokolado.
* Pastatome į šaldytuvą, kad pyragas suliptų ir suminkštėtų. Geriausiai palaikyti per naktį.
* Prisipažinsiu, kad aš nesusilaikiau ir pyragą prapjoviau, praėjus vos kelioms valandoms. Vafliai dar nebuvo pilnai sulipę, tačiau skonis… DIEVIŠKAS.
Skanaus!