Kokosiniai vafliai

Pamenu, anksčiau tokie perteptų vaflių pyragai buvo gana populiarūs. Gal metas juos prisiminti? Juk tai greita, pigu, skanu ir visiems patinka. Improvizuoti galima į valias.

Ant vaflių pakelio, kurį pirkau, buvo nurodytas labai panašus receptas, kurį aš šiek tiek pakeičiau. Ten siūlė naudoti karamelizuotą kondensuotą pieną, o aš pasirinkau paprastą ir pridėjau šokolado. Neabejoju, kad skanūs abu variantai.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- I.Marozienė: geriausią patarimą, kaip rūpintis grožiu, išgirdau gatvėje
- Ką gali soda?
- Kaip apleistos betoninės patalpos virto jaukiu loftu
- Kiniška vištiena "Guo Bao"

Reikės:

Skardinės saldinto kondensuoto pieno;

puodelio kokoso drožlių;

250 g maskarponės;

100 g baltojo šokolado;

7 lakštų paprastų vaflių (250g).

Kaip gaminti

* Kondensuotą pieną, maskarponę, kokosą ir pusę išlydyto šokolado sudedame į vieną dubenį ir išsukam iki vientisos masės. Gautu kremu pertepame vaflių lakštus. Paviršių paspaudžiame rankomis, kad kremas geriau susigertų. Viršutinį vaflį aplšlakstome likusiais 50 g tirpinto šokolado.

* Pastatome į šaldytuvą, kad pyragas suliptų ir suminkštėtų. Geriausiai palaikyti per naktį.

* Prisipažinsiu, kad aš nesusilaikiau ir pyragą prapjoviau, praėjus vos kelioms valandoms. Vafliai dar nebuvo pilnai sulipę, tačiau skonis… DIEVIŠKAS.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis