Purūs blyneliai su kefyru ir obuoliais (1)

Fantastiški ir purūs blyneliai. Jie lyg maži pyragėliai, greitai ištirpstantys burnoje. Ne veltui sulaukė tiek liaupsių!

Reikės:

1 kiaušinio;
2 v.š. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
2 v.š. tirpinto ir atvėsinto sviesto;
236 ml kefyro (galite keisti pasukomis, rūgpieniu);
155 g miltų;
1/4 a.š. druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 vidutinio dydžio obuolių.

oditele.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti

* Dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius ir viską persijokite.

* Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir pasukas. Sudėkite sutarkuotus obuolius ir išmaišykite.

* Plakinį supilkite į miltus ir maišykite atsargiai tiek, kad nesimatytų miltų. Tešla neturi būti vienalytės masės, nes tuomet blynai bus ploni ir guminiai.

* Palikite tešlą pastovėti 15-20 min.

* Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, lengvai aliejumi pateptoje keptuvėje. Tešlos nemaišykite, o kabinkite iš eilės ir dėkite į keptuvę.

* Skanaus!

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis