Morkų pyragas su obuoliais

Gardus pyragas prie kavos. Kepčiau dar ne kartą, tik dėčiau daugiau riešutų. Manau, kad būtų labai skanu valgyti jį šiltą, su šaukštu vanilinių ledų!

Reikės:

1 puodelio cukraus;
2 didelių kiaušinių;
1a.š. vanilės ekstrakto;
1/2 puodelio aliejaus;
1/2 puodelio riebaus pieno;
2 puodelių miltų;
Žiupsnelio druskos;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. malto cinamono;
1 a.š. malto imbiero;
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių;
2 didelių morkų;
1 didelio obuolio;
40 g pekano riešutų;
2 v.š. apelsinų džemo.

Kaip gaminti

* Cukrų suplakame su kiaušiniais ir vanile. Kai gauname baltą tirštą masę, įplakame aliejų ir pieną.

* Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, cinamonu, imbieru ir gvazdikėliais. Įmaišome į šlapią plakinį.

* Vieną morką sutarkuojame stambiai, kitą - smulkiai. Įmaišome į tešlą. Tešlą suverčiame į 24cm skersmens tortinę, išklotą kepimo popieriumi.

* Obuolį nuplauname, nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kubeliais. Ant tešlos suberiame obuolius ir pekano riešutus, rankomis šiek tiek įspaudžiame į vidų.

* Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 40 minučių.

* Apelsinų džemą sumaišome su verdančiu vandeniu ir aptepame dar karštą pyragą.

Skanaus!

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis