Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Velykų boba, kurios receptui - daugiau nei 200 metų
- Horoskopas balandžio 17-24: ko tikėtis per Velykas?
- Kokios spalvos drabužiai pretenduoja tapti karščiausia šio sezono naujiena?
- Mankšta žasto sričiai padailinti
Aš sunaudojau:
9 lazanijos lakštus
Įdarui:
500 g varškės,
100 ml grietinėlės,
100 g cukraus,
100 g sviesto,
2 kiaušinių trynių.
Vaniliniam kremui:
1 kiaušinio trynio,
200 ml pieno,
200 ml grietinėlės,
1 nubraukto v.š. krakmolo,
1 v.š. cukraus,
1 v.š. vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos.
* Makaronus dedame į verdantį pasūdytą vandenį 3 minutėms. Perliejame šaltu vandeniu ir atskiriame, kad nesuliptų.
* Varškę išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais. Supilame grietinėlę ir išlydytą sviestą.
* Kremui: puode sumaišome pieną, grietinėlę, cukrų. krakmolą, druską ir kiaušinio trynį. Visą laiką intensyviai maišant, kaitinam iki užvirimo ant mažos ugnies kol sutirštės. Kai jau sutirštėja, keliam nuo ugnies ir plakdami šiek tiek atvėsinam.
* Kepimo indą ištepame plonu sviesto sluoksniu. Sudedame makaronų lakštus (man tilpo 3). Ant jų dedame pusė varškės masės ir užpilame/užtepame 1/3 vanilinio kremo. Ant viršaus - vėl makaronų lakštai, likusi varškė, kremas. Viršutinis sluoksnis - makaronų lakštai ir likęs vanilinis kremas.
Šauname į 190 C įkaitintą orkaitę ir kepame kol gražiai apkeps.
* Valgome su grietine. Skanaus!