Savaitės populiariausi straipsniai:
- Beata Tiškevič: kaip būtų lengva, jei būčiau gimusi vyru...
- Gimimo data gali lemti gebėjimą mylėti ir seksualinį temperamentą
- 5 šio sezono vestuvinių suknelių tendencijos (FOTO)
Sudėtis:
800 g maltos kiaulienos,
2 v.š. majonezo,
2 v.š. krakmolo,
100 g virtų ryžių (gali būti dar truputį kieti),
2 didokų morkų,
svogūno,
200 g kopūsto,
3 kiaušinių,
druska, pipirų,
2 v.š. pomidorų padažo,
3 v.š. grietinės.

Gamyba:
* Į faršą sudedame majonezą, krakmolą, kiaušinius ir virtus ryžius. Gerai išmaišome. Kopūstą sutarkuojame "burokine" tarka. Aš maliau faršą pati, o mano mėsmalė dargi ir tarkuoja, tai sutarkavau kopūstą, morkas ir svogūną. Kopūstą dedam į faršą.
* Pusė morkų ir svogūnų pakepam keptuvėje su sviestuku. Atvėsiname ir sudedame į faršą. Pagardiname pipirais, druska. Suformuojame kotletukus ir apkepame keptuvėje (pilnai iškepti nereikia).
* Į puodo dugną dedame šaukštą sviesto, dedame truputį tarkuotos morkos ir svogūno. Sudedame pakeptus "balandėlius", vėl pabarstome morkomis ir svogūnais, vėl - "balandėliai". Ant viršaus morkos ir svogūnai. Įpilame vandens maždaug iki pusės viršutinių "balandžiukų", pabarstome druska ir pipirais.
* Uždengiame ir patroškiname apie 20min. Nupilame šiek tiek skysčio į puodelį, įmaišome pomidorų padažą ir grietinę. Supilame atgal ir dar kelias min patroškinam.
P.S. tokio kiekio ilgam užteks.