Nekeptas varškės ir grietinėlės tortas

Gaivus ir skanus tortas.

Savaitės populiariausi:
- Grikių – kefyro dieta ir minus 14 kilogramų per 2 savaites
- 9 kasdienių įpročių, kurie sendina
- Tinginių cepelinai
- Soda grožiui - ir dantims balinti, ir inkštirams šalinti

Reikės pagrindui:

360 g šokoladinių sausainių (naudojau Selgos);
150 g sviesto;

kremui:

500 g varškės (tokio tipo, kaip President, pertrinta);
200 ml grietinėlės;
150 g cukraus;
~35 g želatinos;
100 ml vandens;

viršui:

šaldytų žemuogių su cukrumi;
2-3 v.š. ištirpintos želatinos.

oditele.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti

* Želatiną užpilame vandeniu, atidedame į šalį, kad išbrinktų.

* Sausainius sumalame maišytuvu, supilame ištirpintą sviestą, gerai išmaišome. Tortinės dugną išklojame sviestiniu popieriumi ir tolygiai paskirstome sausainių masę šiek tiek prispaudžiant. Dedame į šaldytuvą, kol gaminsime kremą.

* Grietinėlę išplakame su cukrumi, sudedame varškę ir gerai išmaišome. Kadangi varškė buvo pakankamai rūgšti, todėl citrinos sulčių pilti nereikėjo. Į kremą supilame ištirpintą ir atvėsintą želatiną (pasilikite šiek tiek ir torto viršui).

oditele.blogspot.com nuotr.
* Gautą kremą supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

* Atitirpintas žemuoges pertrinkite per sietelį ir supilkite želatiną. Gauta mase aptepkite sustingusį torto viršų.

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis