10 blynų reikės:
50 g šviežių jaunų dilgėlių,
1 stiklinės pieno,
1 stiklinės vandens,
2 kiaušinių,
50 g sviesto,
1,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelio cukraus,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio citrinos sulčių.
Pateikti:
tarkuoto kietojo sūrio,
lydyto sviesto,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
* Pirmosios šių metų dilgėlės buvo skirtos pavasariškai žaliems lietiniams blynams. Dilgėles nuplikau verdančiu vandeniu, kad „nesikandžiotų“ ir perlieju šaltu vandeniu, kad neprarastų savo skaisčiai žalios spalvos.
* Augalus stambiai supjaustau ir metu į elektrinį kokteilių plaktuvą, ten pat pilu pieną ir vandenį, viską gerai išplaku, kol dilgėlės susismulkina ir skystis nusidaržo žaliai.
* Į plaktuvą supilu lydytą sviestą, citrinų sultis, suberiu druską ir cukrų, įmušu kiaušinius. Dar kartą įjungiu elektrinę kokteilinę ir galiausiai suberiu miltus. Pasirodo, kokteilinė gali puikiai pasitarnauti ir užmaišant blynų tešlą.
* Blynus galite kepti ir nebarstydami tarkuotu sūriu, paprasčiausiai iškepusius sudėdami vieną ant kito ir pateikdami su grietine arba įdarytus virtu kumpiu su sūriu.
Skanaus pavasario!