Žali blynai su dilgėlėmis

Šiems žaliems blynams išsiilgtos per žiemą spalvos suteikia jaunos dilgėlės, o kartu ir pikantiškumo bei pavasarinės gaivos. Blynus kepdama juos apibarstau tarkuotu kietuoju sūriu, sulenkiu pusiau, kad pilnai išsilydytų, o pateikdama aplieju lydytu sviestu.

10 blynų reikės:

50 g šviežių jaunų dilgėlių,
1 stiklinės pieno,
1 stiklinės vandens,
2 kiaušinių,
50 g sviesto,
1,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelio cukraus,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio citrinos sulčių.

Pateikti:

tarkuoto kietojo sūrio,
lydyto sviesto,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

sezoninevirtuve.lt nuotr.
Kaip gaminti:

* Pirmosios šių metų dilgėlės buvo skirtos pavasariškai žaliems lietiniams blynams. Dilgėles nuplikau verdančiu vandeniu, kad „nesikandžiotų“ ir perlieju šaltu vandeniu, kad neprarastų savo skaisčiai žalios spalvos.

* Augalus stambiai supjaustau ir metu į elektrinį kokteilių plaktuvą, ten pat pilu pieną ir vandenį, viską gerai išplaku, kol dilgėlės susismulkina ir skystis nusidaržo žaliai.

* Į plaktuvą supilu lydytą sviestą, citrinų sultis, suberiu druską ir cukrų, įmušu kiaušinius. Dar kartą įjungiu elektrinę kokteilinę ir galiausiai suberiu miltus. Pasirodo, kokteilinė gali puikiai pasitarnauti ir užmaišant blynų tešlą.

sezoninevirtuve.lt nuotr.
* Tešlą prieš kepimą pusvalandį palikite „atsikvėpti“ šaldytuve, bet jei tam laiko neturite, galite kepti ir iš karto. Blynus su dilgėlėmis reikia kepti taip pat, kaip ir paprastus lietinius blynus, sausoje keptuvėje. Prieš pildami į keptuvę tešlą, ją dar paplakite kokteilinėje, kad būtų vientisa. Blynus kepu ant vidutinės kaitros, vienai pusei apkepus jį apverčiu ant kitos, o iškepusią pusę apibarstau tarkuotų kietuoju sūriu ir užberiu šviežiai maltų pipirų. Blyną perlenkiu pusiau, išverčiu iš keptuvės į lėkštę, aplieju lydytu sviestu ir nešu į stalą.

* Blynus galite kepti ir nebarstydami tarkuotu sūriu, paprasčiausiai iškepusius sudėdami vieną ant kito ir pateikdami su grietine arba įdarytus virtu kumpiu su sūriu.

Skanaus pavasario!

www.sezoninevirtuve.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis