Skaitomiausi šių dienų straipsniai;
- Žiaurioji grafienė grožį puoselėjo nekaltų mergelių kraujo voniomis
- Kaip pranešioti ankštą avalynę
- Pratimai nukarusiam pilvukui – padeda 100 proc.
- V. Pilibaitytė-Mia: mano gyvenimas priklauso jam
- Pasigaminkime pienių medaus
Manų kruopų pirkau varškės apkepui (kur jų reikėjo vos poros šaukštų), o paskui ilgai sukau galvą, ką daryti su likusiomis. Sukau tol, kol man po nosim pasipainiojo vienas žurnalas, iš kur ir pasiskolinau idėją.
Originalus receptas liepė į sudėti pakelį vanilinio cukraus, bet aš nenorėjau saldžiai, todėl dėjau vos šaukštelį. Ai, dar liepė įberti druskos, bet irgi kažkaip nedėjau.
Pyragas išeina rupus. Na, toks kaip keptas iš kruopų, o ne iš miltų. :) Jei norėsis, į tešlą galit drąsiai pilti daugiau pieno – nepamaišys. :)
O dėjau va ką:
0,5 kg (be kelių šaukštų) manų kruopų;
100 gramų sviesto (ir dar šiek tiek kepimo indui patepti);
0,5 stiklinės cukraus;
2 šaukštelius rudojo cukraus;
1 šaukštelį vanilinio cukraus;
3 kiaušinius;
0,5 stiklinės pieno;
1 šaukštelį kepimo miltelių;
kelias saujas džiūvėsėlių
1 citriną;
kelis šaukštus cukraus pudros;
kokoso drožlių.
* Kambario temperatūros sviestą ištrinam su cukrumi, ruduoju cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
* Atskiriam kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius sudedam į sviesto masę ir išmaišom. Ten pat supilam pieną ir dar kartą išmaišom.
* Iš paskos keliauja manų kruopos bei kepimo milteliai. Išmaišom dar kartą. Sudedam iki standžių putų išplaktus baltymus ir paskutinį kartą išmaišom.
* Kepimo indą patepam sviestu, pabarstom džiūvėsėliais, supilam tešlą. 180 laipsnių karštumo orkaitėje pyragas turėtų kepti ne ilgiau nei pusvalandį.
* Kol pyragas kepa, pasidarom glajų: nutarkuojam citrinos žievelę ir išspaudžiam sultis. Žievelę, sultis ir kelis šaukštus cukraus pudros pakaitinam ant silpnos ugnies.
* Iškepusį pyragą aptepam glajumi ir apibarstom kokoso drožlėmis.
Skanaus!