Karamelinis pyragas

Asmeniškai man šis pyragas yra Tobulas. Saldus, su trupučiu druskos, tirpsta burnoje. Primena tąsų didelį sausainį su karamelės lašeliais. Šį tai tikrai traukiu į savo sąrašą „būtinai kartoti“.

Šių dienų skaitomiausi:
- Žiaurioji grafienė grožį puoselėjo nekaltų mergelių kraujo voniomis
- Gegužės mėnesio horoskopas: kokios dienos bus sėkmingiausios
- 10 stilistės A. Gilytės patarimų, kaip visuomet atrodyti žaviai
- Kaip pranešioti ankštą avalynę
- Pratimai nukarusiam pilvukui – padeda 100 proc.

Reikės:

200 g kambario temperatūros sviesto;
1,5 puodelio rudojo cukraus;
2 a.š. vanilės ekstrakto;
2 kiaušinių;
2,5 puodelio miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 puodelio „Rududu“ karamelės;
2 a.š. jūros druskos.

Kaip gaminti

* Sviestą išsukame su cukrumi, įplakame kiaušinius ir vanilę. Įmaišome miltus, kepimo miltelius, druską.

g-blogas.lt nuotr.
* Kepimo skardelę išklojame kepimo popieriumi, sudedame du trečdalius tešlos ir ją paskirstome po visą kepimo formą. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame 12 minučių.

* Ant šiek tiek pakeptos tešlos, šaukštu išdėliojame karamelę ir likusią tešlą. Vėl pašauname į karštą orkaitę ir kepame apie pusvalandį, kol pyrago viršus gražiai paruduoja.

g-blogas.lt

g-blogas.lt nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis