Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- 10 brangiausiai įvertintų garsenybių vestuvių
- P. Kovas: gyvenimas su mylima moterimi primena uostą audroje
- Pratimai dailiam užpakaliukui ir aptakiems klubams
- Kodėl vyrai vienas myli, o kitas veda?
Kepalėliui reikės:
90 g miltų,
110 g pilno grūdo miltų,
70 g greito paruošimo avižinių dribsnių,
šaukštelio sodos,
šaukštelio cukraus,
nubraukto šaukštelio druskos,
50 g avižų (tikrų),
kaupino šaukšto sezamo sėklų + apibarstymui,
kupino šaukšto saulėgrąžų branduolių,
kupino šaukšto moliūgų sėklų (nebent nenorit, jog duona būtų vietomis žalia),
nubraukto šaukšto džiovintų daržovių* (nebūtina),
380 g pasukų,
kiaušinio.
* Orkaitę kaitiname iki 190 laipsnių. Kepimo formą, geriausia - keksinę, ištepam svietu ir pabarstom sezamo sėklom, jei norisi. Arba naudojam silikoninę, kaip kad darau aš.
* Visus sausus ingredientus sumaišom (sėklų rūšimis ir kiekiu galima variuoti, tik ne per smarkiai). Kiaušinį paplakam, supilam pasukas, gerai išmaišom. Supilam į sausąjį mišinį ir maišom, kol tolygiai pasiskirsto ir niekur miltai neboluoja.
* Supilam į kepimo formą, išlyginam paviršių, pabarstom (arba ne) sezamo sėklom ir kepam 50-60 minučių, kol paviršius apskrunda, o medinis iešmelis, įkištas vidun ir ištrauktas, lieka sausas. Traukiam lauk, ataušinam, tepam sviesto ir valgom. Nesuvartotą laikom popieriniam maišely.
*pastarnokai, morkos ir svogūnai