Bandelės su cinamonu

Rezultatu likau labai patenkinta - darbo mažai, o skonis… 25 bandelės dingo tą pačią dieną. Tai daug ką pasako…

Populiariausi straipsniai:
- Horoskopas 05.08-15: ko reikėtų pasisaugoti?
- Odos šveitimas: nedarykite klaidų
- Gydytojai atvirauja: kurių vaistų jie negertų
- Makaronai su vištiena

Viršus gavosi traškus, o vidus – minkštutėlis.

Reikia:

250 ml pieno,
60 g rudojo cukraus,
7 g sausų mielių,
50 g sviesto,
390 g miltų.

Padažui:

100 g sviesto,
70 g rudojo cukraus,
2 a.š. cinamono,
1 a.š. malto muskato.

skanestai.wordpress.com nuotr.
Kaip gaminti

* Pieną šiek tiek pašildyti, maišant berti cukrų. Sviestą išlydyti ir atvėsinti. Miltus sumaišyti su mielėmis, maišant berti į pieną pakaitomis su sviestu. Minkyti lipnią tešlą. Miltų tikrai nereikia daugiau. Kad įkyriai neliptų prie pirštų, galima juos pasitepti aliejumi ir ilgainiui tešla nors ir lipni, bet taps elastinga. Minkyti reikia apie 15 min. Uždengus šiltai palaikyti apie valandą.

* Padažui: sviestą išlydyti, sumaišyti su prieskoniais ir cukrumi iki vientisos, poskystės masės.

* Pateptomis aliejumi rankomis iš tešlos formuoti kamuoliukus, gausiai juos po vieną mirkyti padaže ir dėti į sviestu pateptą skardą, kol užsipildys (aš suformavau 25 kamuoliukus ir kepiau 25 cm formoje). Užpildžius formą dar palikti apie pusvalandį, bandelės dar pakils šiek tiek.

* Kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis