Rusiškas Tiramisu

Kai pasakiau vyrui, jog gaminsiu rusišką tiramisu, jis manęs paklausė, ar pilsiu į tešlą daug degtinės?.. Degtinės nepyliau, o pavadinimą sugalvojo Natasha, kurios receptu ir naudojausi.

Savaitės skaitomiausi:
- I. Norkutės-Žvinienės gulimoji dieta: per savaitę - minus 2 kg
- Turtingiausia amerikietė turėjo tik vieną suknelę
- Karalienių grožio paslaptys ir jaunystės receptai
- Kaip šiandien gyvena kadaise nudeginti Zdanių dvynukai
- Kokie džinsai madingi pavasarį
- Skanūs ir minkšti grietiniečiai

Nieko išskirtinai rusiško aš čia nepastebėjau, bet tebūnie. Biskvitą kepiau pagal saviškį receptą, nes pirmasis variantas, kuris nurodytas pas Natashą, man neišėjo. Gavosi labai labai saldi kiaušinienė. Gal mano kiaušiniai buvo per dideli, gal blogai viską suplakiau, nežinau. Mano, šiek tiek pakeistas variantas, gavosi puikus.

Kepinys labai minkštas, purus, drėgnas. Toks tikras tortas. Sakyčiau, kad čia dominuoja grietinėlė. Tikrąjį tiramisu (su damų piršteliais) šis variantas primena tik truputį, bet jei reikėtų rinktis, vis tik norėčiau šio torčiuko. Beje, pagaminti gana lengva, nereikia ilgai vargti nei su biskvitu (sluoksniai tik du), nei su kremu (kremas tik vienas). Jis tikrai greitai paruošiamas.

Biskvitui reikės:

4 didelių kiaušinių (pirkau L dydžio);
0,5 puodelio cukraus (1 puodelis - 236 ml);
1 puodelio miltų;
2 v.š. kukurūzų krakmolo;
1 a.š. kepimo miltelių.

Biskvito sulaistymui:

1 puodelio stiprios juodos kavos;
2 v.š. cukraus;
3 v.š. brendžio.

Torto kremui:

420 g grietinėlės plakimui;
250 g maskarponės;
0,5 puodelio cukraus;
kakavos miltelių.

g-blogas.lt nuotr.
Kaip gaminti

* Pirmiausiai pasiruošiame biskvitą. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. 24 cm skersmens tortinę išklojame kepimo popieriumi. Kiaušinius plakame su cukrumi, kol masė padvigubėja, sudedame miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir viską išmaišome. Gautą masę sukrečiame į tortinę ir kepame, kol į vidurį įsmeigtas medinis krapštukas neapsivelia tešla. Biskvitą atvėsiname ir perpjauname per pusę.

* Juodoje kavoje ištirpiname cukrų, ją atvėsiname ir įmaišome brendį. Sulaistome biskvitus.

* Grietinėlę plakame, kol suputoja, suberiame cukrų ir toliau plakame iki standumo. Maskarponę atšildome iki kambario temperatūros ir po truputį įsukame plaktą grietinėlę. Gautu kremu pertepame sulaistytus torto lakštus, aptepame torto šonus. Užbarstome kakavos.

g-blogas.lt nuotr.

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis