Mėsos suktinukai padaže

Labai skanūs, sultingi suktinukai! Paprika faršui suteikia papildomą prieskonį. Kam nusibodę tradiciniai kotletai iš faršo - rekomenduoju išbandyti šį patiekalą.

Šių dienų populiariausi:
- Popiežiaus dukra miegojo su broliu ir garsėjo kaip nuodytoja
- Horoskopas 05.21-28: nepražiopsokite šanso, kurį jums suteikia žvaigždės
- Dėl kokių priežasčių vyrai palieka moteris dažniausiai?
- A. Urbonaitė: pirmieji susidūrimai su vyrų seksualumu buvo klaikūs
- 5 produktai, kurių reikia atsisakyti, jei norite būti liekni ir sveiki

12 suktinukų reikia:

12 gabalėlių plonai pjaustyto virto kumpio,
350-400 g faršo (ėmiau kalakutieną),
1 didelio svogūno,
1 nedidelės raudonosios paprikos,
2 riekelės batono,
1 kiaušinio,
druskos, pipirų, prieskonių mėsai.

Padažui:

150 ml grietinėlės,
150 g grietinės,
150 g pomidorų padažo,
druskos, pipirų.

Gaminame

* Batoną pamirkome vandenyje. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje, kol gražiai pagelsta. Papriką smulkiai supjaustome. Į faršą dedame išspaustą batoną, papriką, svogūnus, įmušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, prieskonių (galima ir žalumynų). Viską gerai išmaišome.

* Imame kumpio riekelę, dedame ant vieno krašto iš faršo suformuotą pailgą "kotletą" ir susukame į kumpį (jei riekelės nedidelės, tai tiesiog susukite taip, kad kumpio kraštai liestųsi vienas su kitu - nebūtina įvynioti labai stipriai).

* Dedame į skardą siūle į apačią. Suvyniojame visus suktinukus. Sumaišome padažui skirtus ingredientus, užpilame ant vienas šalia kito sudėtų suktinukų ir kepame 200 °C temperatūroje apie 50 min. Skanaus!

www.aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis