Lapinės salotos su keptomis kepenėlėmis

Kai taip karšta, geriausia gaminti salotas.

Šių dienų populiariausi:
- Popiežiaus dukra miegojo su broliu ir garsėjo kaip nuodytoja
- Horoskopas 05.21-28: nepražiopsokite šanso, kurį jums suteikia žvaigždės
- Dėl kokių priežasčių vyrai palieka moteris dažniausiai?
- A. Urbonaitė: pirmieji susidūrimai su vyrų seksualumu buvo klaikūs
- 5 produktai, kurių reikia atsisakyti, jei norite būti liekni ir sveiki

Dviems (kaip visada alkaniems) reikės:

- maišelio įvairių salotų arba jūsų mėgstamų įvairiausių salotų lapų: aisbergas, romaninės, rukola, paprastos salotos vazonėlyje (arba lysvėje, jei skaitote vasarą);
- žaliųjų besėklių vynuogių (arba patys padarykite jas besėklėmis, kaip aš dariau);
- vištienos, kalakutienos ar galvijų kepenėlių;
- šaukšto miltų;
- druskos, pipirų;
- užpilui: šaukšto medaus, skiltelės česnako, 1/2 citrinos sulčių, saulėgrąžų aliejaus, druskos, pipirų.

spoonalley.blogspot.com nuotr.
Gaminame

* Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite į didelį dubenį. Vynuoges nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau ir sumeskite šalia salotų.

* Kepenėles pasmulkinkite, o jei galvijų kepenys, tai supjaustykite plonais 2x2 cm griežinėliais. Pagardinkite druska, pipirais. Apkepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti, įdėkite šaukštą miltų (man patinka).

* Kol kepa, pagaminkite užpilą. Medų ištrinkite su išspausta česnako skiltele, įspauskte citrinos sulčių, gerai išmaišykite. Pamažu pilkite aliejų ir su šluotele gerai išplakite. Turėtumėte gauti kisieliaus konsistencijos užpilą. Pagardinkite druska, pipirais. Jei ko trūksta - pakoreguokite.

* Viskas. Dedame karštas kepenėles ant salotų lapų, pilame užpilą, šiek tiek pamaišome ir valgome. Skanaus visoms ir visiems.

spoonalley.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis