Bulvių švilpikai

Maniau, kad juos labai sunku pagaminti, bet kai šaldytuve nieko neradau, nusprendžiau pabandyti. Labai paprasta ir skanu. Noriu švilpikų ir vėl!

Šių dienų skaitomiausi:
- Napoleono sesuo: amžinas vyrų troškulys buvo svarbesnis už meilę sūnui
- Horoskopas 05.28-06.04: likimas vėl mums dosnus - ar mokėsime tuo pasinaudoti...
- 5 negirdėti grožio triukai jaunystei išsaugoti
- Atlik savianalizės testą ir pažink save kitokį
- Keptas tinginys. Vos 10 min. darbo, o pyragas - nuostabus

Reikės:

1 kg bulvių,
miltų,
1 kiaušinio;

padažui:

truputį sviesto,
2 v.š. grietinės,
spirgučių ar grybų - kokio padažo norėsite,
krapų.

Kaip gaminame

* Išverdame 1 kg bulvių ir gerai sugrūdame kaip košei.

* Dubenyje bulvių košę padaliname į keturias lygias dalis ir vieną jų išimame. Į išimtos dalies vietą pilame miltus. Sudėti nuimtą bulvių masę atgal, įmušti vieną kiaušinį, berti druskos ir gerai išminkyti.

* Iš gautos masės suformuoti volelius, juos paspausti (kad gautųsi apie 1-1,5cm storio ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje kol gražiai paruduos.

* Tuo metu pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome sviestą, dedame grietinės, druskos, krapų. Viską išmaišome. Padažas gali būti bet koks: grybų, spirgučių ar kitas jūsų mėgstamas, kuris sugebės suminkštinti ir pagardinti švilpikus.

* Taigi, iškeptus švilpikus supilti į puodą, užpilti padažu, gerai išmaišyti ir uždengus palikti kokioms 5 min., kad suminkštėtų.
Oi, kaip aš jų dabar užsimaniau...

spoonalley.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis