Lietiniai blyneliai su varškės ir bananų įdaru

Minkštučiai auksinės spalvos blynai. Mintis juos išsikepti gimė iš karto, kai pasigaminau varškytę su bananais.

Skaitomiausi:
- Anglijos karalienės Elizabeth II gėda: palaidūnė sesuo Margaret
- Neištikimybė - kodėl puolama į kitą glėbį?
- Mados pasiūlymai patogumą mėgstančioms moterims
- Horoskopas 06.05-12: atėjo metas naujiems sprendimams
- Minkštos ir purios spurgytės

Tešlai reikės:

1 stiklinės ir 2v.š. miltų;
2 stiklinių skysčio (pvz. 1 stiklinės kefyro ir 1 stiklinės vandens);
2 kiaušinių;
1 a.š. nubraukto druskos;
2 v.š. cukraus;
3 v.š. aliejaus;
1/3 a.š. sodos ar kepimo miltelių;
1 v.š. aliejaus keptuvei patepti;

įdarui: varškės, bananų.

oditele.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti

* Miltų ir skysčio proporcija yra svarbu, todėl matavimui pasirinkite tokios pačios talpos stiklinę ar puodelį. Skystis gali būt kefyras, pienas, rūgpienis, pasukos, grietinė ar jogurtas. Svarbu, kad bent pusę jo sudarytų vanduo. Arba gali būti vien tik vanduo.

Jei skystis rūgštus (kefyras, rūgpienis), tuomet naudojama soda. Jei vanduo ar pienas - kepimo milteliai.

* Į dubenį supilkite miltus, įmuškite kiaušinius, sudėkite druską ir cukrų. Supilkite pirmą dalį skysčio, pvz., kefyrą, rūgpienį ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

* Tuomet supilkite stiklinę vandens, išmaišykite. Įpilkite aliejų, sudėkite sodą ar kepimo miltelius, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 min.

* Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ir samteliu pilkite tešlą. Tolygiai paskirstykite ant keptuvės dugno ir apverskite blynelį, kai paviršius pasidarys šiek tiek porėtas ir parus krašteliai.

* Iškepusius blynelius įdarome varškės ir bananų įdaru, kuris - visiškai nesausas. Patiekiau su grietine. Įdarytus blynelius visuomet apskrudinu. Skanaus.

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis