Braškių galette

Kai išmokau gaminti galette tešlą, kepu šį pyragą su įvariais įdarais. Nepamėginti su braškėmis būtų buvusi nuodėmė. Rezultatas PUIKUS. Būtinai būtinai pamėginkit, tikrai nenusivilsit.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Dieta pagal vienuolius: liekna figūra ir ilgesnis gyvenimas - garantuoti. Valgiaraštis
- Idėjos, kur dar galima panaudoti įprastą kosmetiką
- 10 dizainerės D. von Fürstenberg patarimų brandaus amžiaus moterims
- Anglijos karalienės Elizabeth II gėda: palaidūnė sesuo Margaret
- Minkštos ir purios spurgytės

Reikės:

350 g miltų;
1 v.š. cukraus;
1/2 a.š. druskos;
220 g šalto sviesto;
1/4 puodelio ledinio vandens;
700 g braškių ketvirčių;
1/4 puodelio agavų sirupo;
pieno tešlos krašteliams patepti;
vanilinio cukraus krašteliams apibarstyti.

g-blogas.lt nuotr.
Kaip gaminti

* Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Per vidurį dedame pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapojame tešlą, kol gausime daug trupinukų. Supilame ledinį vandenį ir greitai sulipdome tešlos rutulį. Suvyniojame jį į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve 3-4 valandas.

* Atšalusią tešlą iškočiojame (svarbu, kad tilptų į kepimo skardą) į vieną platų skritulį ir atsargiai perkeliame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Per vidurį suberiame braškes, apliejame jas agavų sirupų ir užlankstome tešlos kraštelius, kad apgaubtų dalį įdaro. Tešlos paviršių aptepame pienu ir pabarstome vaniliniu cukrumi. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių. Iškart temperatūrą sumažiname iki 200 ir kepame apie valandą.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis