Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Keksas tikrai vertas pačių geriausių atsiliepimų, jis be galo lengvai pagaminamas, ingredientai – beveik visada randami namuose, keksas skanus ir karštas, ir šaltas. Jis labai sotus. Šis keksas yra puikus iškylų draugas, jį kepiau jau tris kartus ir planuoju vėl kepti kelionei prie jūros.

30 cm ilgio kepimo indui reikės:

3 kiaušinių (visus kartus kepdama naudojau 2 kiaušinius),
100 g alyvuogių aliejaus,
100 ml pieno,
200 g miltų,
2 a.š. kepimo miltelių,
100 g tarkuoto sūrio (naudojau “Džiugo”),
žiupsnelio druskos ir pipirų (pagal skonį, aš druskos visai nebededu, man pakanka sūrumo iš šoninės ir sūrio, užtat pipiriukai labai tinka čia),
100 g svogūnų laiškų,
50 g rūkytos šoninės,
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių (jų neturėjau).

Eiga:

* Kiaušinius, alyvuogių aliejų ir pieną išplakti iki vientisumo. Miltus atskirai sumaišyti su kepimo milteliais, sūriu, druska bei pipirais. Nuolat maišant juos suberti į kiaušinių tešlą ir viską išmaišyti iki vientisos konsistencijos, kuri turi būti tiršta.

* Svogūnų laiškus ir šoninę susmulkinti ir įmaišyti į tešlą, kad vienodai pasiskirstytų.

* Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi ir apie 40 min. kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusiam keksui leisti kelias minutes “pailsėti” kepimo skardoje, tada išimti ir galutinai atvėsinti. Jei norite valgyti karštą, vis tiek siūlau palaukti bent 15 min., kad keksas sutvirtėtų ir lengviau pjaustytųsi.

P.S. Receptą skolinausi iš Renatos Ničajienės (Rennie iš sezoninėvirtuve.lt) knygos “Sezoninė virtuvė”.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis