Sausainių tortas su braškėmis “Mostachon”. Lengvai pagaminamas

Šis meksikietiškas desertas buvo pirmas tortas, keptas po ilgokos pertraukos. Braškėms užplūdus namus labai norėjosi kažko dar neišbandyto, bet tuo pačiu lengvo, nes bijojau, kad minėtoji pertrauka bus padariusi žalos mano kulinariniams įgūdžiams. Todėl drąsiai sakau: šį tortą išsikeps ir pirmą kartą prie puodų atsistojusi šeimininkutė.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- D. Ibelhauptaitė: pakeista mityba naikina kilogramus ir grąžina jėgas
- Moteris, suviliojusi kunigaikščius ir Kazanovą
- Horoskopas 06.26-07.03: sudėtingos savaitės viduryje bus ir gražių momentų
- Operos solistė: užaugau skausme ir kasdienėje kančioje, todėl nieko nebijau – nei mirties, nei gyvenimo
- 5 rankinių tipai, kuriuos privalu turėti kiekvienai (FOTO)
- Paprastas obuolių pyragas

23 cm skersmens tortui reikia:

2 kiaušinių baltymų (3, jei kiaušiniai nedideli),
70 g miltelinio cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
0,5 a.š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
0,5 puodelio graikinių riešutų,
pakelio krekerių (naudojau žuvytės formos, su aguonomis).

Kremui:

125 g “Philadelphia” sūrio be priedų,
450 ml plakamosios grietinėlės,
3 v.š. saldinto kondensuoto pieno (arba 100-150 g miltelinio cukraus),
apie 300 g šviežių braškių.

Eiga:

* Kiaušinio baltymus suplakti iki standžių putų, plakant suberti cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską.

* Gerai išplakus įmaišyti riešutus ir trupintus krekerius (aš trupinau tiesiai į masę). Svarbu, kad visi riešutai ir krekeriai apsiveltų kiaušinių baltymų mase.

* Kepti kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje (naudojau nuimamais šonais, 23 cm skermens), iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Kai iškeps, atvėsinti iki galo ir tik tuomet tepti kremą.

* Kremui sūrį ir kond. pieną (arba miltelinį cukrų) išplakti mikseriu iki purios masės. Į masę pilti grietinėlę ir plakti, kol gausis tirštas kremas.*

* Atvėsusį torto pagrindą aptepti kremu, apdėlioti plautomis, pjaustytomis braškėmis ir skanauti.

P.S. Pirmą kartą gyvenime grietinėlę ne atskirai plakiau, o pyliau į kreminį sūrį ir tik tuomet plakiau. Bijojau, kad nesigaus, bet viskas gavosi puikiai.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis