Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- D. Ibelhauptaitė: pakeista mityba naikina kilogramus ir grąžina jėgas
- Moteris, suviliojusi kunigaikščius ir Kazanovą
- Horoskopas 06.26-07.03: sudėtingos savaitės viduryje bus ir gražių momentų
- Operos solistė: užaugau skausme ir kasdienėje kančioje, todėl nieko nebijau – nei mirties, nei gyvenimo
- 5 rankinių tipai, kuriuos privalu turėti kiekvienai (FOTO)
- Paprastas obuolių pyragas
23 cm skersmens tortui reikia:
2 kiaušinių baltymų (3, jei kiaušiniai nedideli),
70 g miltelinio cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
0,5 a.š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
0,5 puodelio graikinių riešutų,
pakelio krekerių (naudojau žuvytės formos, su aguonomis).
Kremui:
125 g “Philadelphia” sūrio be priedų,
450 ml plakamosios grietinėlės,
3 v.š. saldinto kondensuoto pieno (arba 100-150 g miltelinio cukraus),
apie 300 g šviežių braškių.
Eiga:
* Kiaušinio baltymus suplakti iki standžių putų, plakant suberti cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską.
* Gerai išplakus įmaišyti riešutus ir trupintus krekerius (aš trupinau tiesiai į masę). Svarbu, kad visi riešutai ir krekeriai apsiveltų kiaušinių baltymų mase.
* Kepti kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje (naudojau nuimamais šonais, 23 cm skermens), iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Kai iškeps, atvėsinti iki galo ir tik tuomet tepti kremą.
* Kremui sūrį ir kond. pieną (arba miltelinį cukrų) išplakti mikseriu iki purios masės. Į masę pilti grietinėlę ir plakti, kol gausis tirštas kremas.*
* Atvėsusį torto pagrindą aptepti kremu, apdėlioti plautomis, pjaustytomis braškėmis ir skanauti.
P.S. Pirmą kartą gyvenime grietinėlę ne atskirai plakiau, o pyliau į kreminį sūrį ir tik tuomet plakiau. Bijojau, kad nesigaus, bet viskas gavosi puikiai.