Reikės:
2 stiklinės cukraus,
2-3 kiausiniai,
1 litras grietinės,
4 v.s. želatinos + 1,5 stiklinės vandens,
1 citrina,
vanilinio cukraus,
braškių.
* Želatiną užpilkite vandeniu ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps vis maišydami, atvėsinkite.
* Cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius išplakite iki cukrus ištirps.
* Supilkite grietinę, šiek tiek paplaktus baltymus ir atvėsintą ištirpintą želatiną. Gerai išmaišykite.
* Braškes nuplaukite ir nusausinkite. Suberkite į grietinės masę ir viską išmaišę supilkite į tortinę ar kitą indą. Galima supilstyti į taures ar kt. formas.
* Dėkite į šaldytuvą kol sustings. Mažiausiai 2 val.
P.S. Jei norėtumėte gaivesnio, dėkite mažiau cukraus.