Braškinis žele tortas

Kiekvienais metais laukiu braškių sezono, būtent dėl šio torto.

Reikės:

2 stiklinės cukraus,
2-3 kiausiniai,
1 litras grietinės,
4 v.s. želatinos + 1,5 stiklinės vandens,
1 citrina,
vanilinio cukraus,
braškių.

spoonalley.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti

* Želatiną užpilkite vandeniu ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps vis maišydami, atvėsinkite.

* Cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius išplakite iki cukrus ištirps.

* Supilkite grietinę, šiek tiek paplaktus baltymus ir atvėsintą ištirpintą želatiną. Gerai išmaišykite.

* Braškes nuplaukite ir nusausinkite. Suberkite į grietinės masę ir viską išmaišę supilkite į tortinę ar kitą indą. Galima supilstyti į taures ar kt. formas.

* Dėkite į šaldytuvą kol sustings. Mažiausiai 2 val.

P.S. Jei norėtumėte gaivesnio, dėkite mažiau cukraus. 

spoonalley.blogspot.com nuotr.

spoonalley.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis