Salotos su krevetėmis

Salotos tikras gardumėlis, net ir dabar seilė tysta prisiminus. Rekomenduoju jas išbandyti.

Šių dienų populiariausi:
- Moterys, kurias į istoriją įrašė jų krūtys (FOTO)
- Horoskopas 07.03-11: sunkumų bus, tačiau teigiamas emocinis fonas padės juos įveikti
- Dieta, padėsianti atsikratyti iki 10 kg per savaitę
- Garsiausios Holivudo stilistės Rachel Zoe patarimai (FOTO)
- Bulvių švilpikai kitaip

Reikės:

~200 g šviežių krevečių;
pusę kepaliuko baltos duonos (naudojau čiabatta);
1 v.š. alyvuogių aliejaus;
60 ml majonezo;
2 v.š. smulkiai pjaustytų česnako laiškų;
3-4 v.š. citrinos sulčių;
4 griežinėliai rūkytos kiaulienos šoninės;
romaninių salotos lapų;
~200 g vyšninių pomidorų (naudojau 3 slyvinius pomidorus);
druskos, juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

* Užvirkite vandenį puode ir įberkite šiek tiek druskos. Sudėkite krevetes, pavirkite 3-5 min. Nusausinkite ir perkelkite ant popierinio rankšluoščio, palikite atvėsti.

* Nuo duonos nupjaustykite plutelę ir galiausiai supjaustykite kubeliais. Ant kepimo skardos ištieskite kepimo popieriaus, sudėkite kubelius ir apliekite aliejumi, permaišykite. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

* Šoninės griežinėlius kepkite sausoje keptuvėje ir abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad pasišalintų riebalų perteklius.

* Padažui - majonezą sumaišykite su citrinos sultimis, česnakų laiškais, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

* Lėkštėje išdėliokite suplėšytas romanines salotas, duonos kubelius, į keturias dalis supjaustytus pomidorus (vyšninius pusiau), rankomis atlaužtą šoninę ir krevetes. Ant viršaus užpilkite padažo.

P.S. krevetės, šoninė ir kubeliai turi būti atvėsę. Skanaus!

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis