Raudonųjų serbentų padažas paukštienai žiemai

Labai skanus padažas, ypač prie keptos vištienos. Ingredientų kiekį galite koreguoti pagal savo skonį, ypač pipirus, druską. Česnako galite nedėti, bet jei norite pikantiško aštraus skonio - jis čia labai tinka.

3 stiklainiukams po 200 ml reikės:

500 g raudonųjų serbentų
200 g cukraus
50 ml acto
1 a.š. druskos
1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
1/4 a.š. cinamono
1/4 a.š. juodųjų pipirų
1/4 a.š. kvapiųjų pipirų
4 skiltelės susmulkinto česnako (nebūtina)

Šių dienų skaitomiausi:
Sekso naujovės, kurias būtina išbandyti lovoje
Moterys, kurioms išgarsėti padėjo ekstremalūs pokyčiai (FOTO)
10 populiariausių iškrovos dienų
Rasos grožio pokyčiai: plaukų patrigubėjo (FOTO)
Koks aliejus padeda manekenėms išgauti švytinčios odos efektą?
Paprasti būdai, kaip drabužiais paslėpti plačius klubus

Kaip gaminti

* Serbentus beriame į puodą ir patraiškome bulvių grūstuve, kad išsiskirtų sultys (arba galite šiek tiek pamalti blenderiu). Statome ant ugnies ir pakaitiname iki užvirimo. Tuomet nukeliame nuo ugnies, suberiame cukrų, ir dar šiek tiek maišydami pakaitiname, kol ištirps cukrus.

* Sudedame prieskonius, druską, česnaką, actą, išmaišome, vėl pakaitiname ant mažos ugnies kelias minutes. Išpilstome į sterilius stiklainiukus ir laikome šaldytuve. Skanaus!

P.S. Nuo šiol jau turėsiu kur panaudoti raudonuosius serbentus.

www.aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis