Varškės pyragas su mėlynėmis

Mėgaukimės, kol yra šviežių mėlynių!

Skaitomiausi straipsniai:
- Marilyn Monroe mirties metinėms - faktai, kurių nežinojote
- Kleopatra: tikra gražuolė ar kumpanosė vyrišku smakru? (FOTO)
- 10 svarbiausių 2014 metų virtuvės dizaino tendencijų
- Horoskopas 08.07-14: pagrindinis dėmesys - širdies reikalams
- Ko intymiuose santykiuose bijo moterys?
- Vyšninis sūrio ir želė tortas (nekeptas)

Biskvitui reikės:

150 g sviesto arba margarino,
150 g cukraus,
2 a.š. vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
200-250 g miltų,
2 a.š. kepimo miltelių.

Įdarui:

600 g varškės,
4 kiaušinių,
150 g cukraus,
100 g krakmolo,
300 g mėlynių (arba bet kokių kitų uogų).

Kaip gaminti

* Visų pirma užminkome tešlą. kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniniliu cukrumi. Imušame išplaktą kiaušinį, gerai išmaišome. Suberiame kepimo miltelius ir miltus. Užminkome nelabai kietą tešlą. Pyrago kepimo formą nuimamais kraštais (24-26 cm. skersmens) ištepame aliejumi ir iš tešlos suformuojame pagrindą su "sienelėmis".

* Ruošiame įdarą. Trynius atskirti nuo baltymų ir išsukti iki purmo su cukrumi. Sudėti per sietelį pertrintą varškę, išmaišyti. Suberti krakmolą, išmaišyti, kad nebutų gumuliukų. Iki standumo išplakti baltymus ir labai atsargiai įmaišyti į varškės masę (tik ne mikseriu).

* Varškės masę supilti ant tešlos ir išlyginti. Mėlynes sumalti su vienu šaukštu cukraus ir lygiu sluoksniu paskirstyti ant varškės. Pyragą dėti į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepti valandą. Iškepusį pyragą prieš pjaustant visiškai ataušinti. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Аš dėjau tik 200 g mėlynių - man jų pyrage užteko. Labai svarbu nepjaustyti pyrago dar šilto, nes varškė gali būti gerai nesustingus. Labai skanus netradicinio skonio pyragas!

aj-receptai.blogspot.com


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis