Gaminame sušius

Nors sušių gamyba užima ne tiek jau ir mažai laiko, bet pasigaminti juos namuose tikrai verta. Be to, tai gali būti puiki pramoga draugų vakarėliui, kai kiekvienas susuktų savo skonio ritinėlį.

Skaitomiausi straipsniai:
- Mažos gudrybės, kurios tirpdo kilogramus
- Ką apie žmogų gali pasakyti jo augintinis?
- Aktorės Christinos Hendricks mados taisyklės apvalutėms (FOTO)
- Astrologė Rima. Venera Liūte – tegul karaliauja meilė!
- Cukinijų-morkų mišrainė žiemai

Pagrindas skanių sušių yra ryžiai, jie turi būti gerai išvirti ir paskaninti. Be to fantastišką skonį duoda philadelphia sūris. Ką gi, gaminame!

Reikia:

200g ryžių sušiams;
4 v.š. ryžių acto;
2 v.š. druskos;
2 v.š. cukraus;
4-5 jūros dumblių lapų nori;
marinuoto imbiero, wasabi krienų, sojos padažo;

Įdarui:

krabų lazdeles, agurkas, avokadas;
raudonoji paprika, avokadas, kepta krevetė, philadelphijos sūris;
rūkyta lašiša, agurkas, philadelphijos sūris;
arba galite miksuoti šiuos ingridientus pagal savo skonį.

oditele.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti

1. Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

2. Į prikaistyvį supilkite actą, druską, cukrų ir kaitinkite, kol duska ir cukrus ištirps. Atvėsinkite ir supilkite į karštus ryžius, atsargiai išmaišykite ir leiskite ryžiams atvėsti iki kambario temperatūros.

3. Ant bambukinio kilimėlio dėkite grublėta puse į viršų jūros dumblių lakštą, ant jo paskleiskite saują ryžių ir pirštų galais juos tolygiai paskirstykite, palikdami apie 2 cm neuždengtą juostelę.

4. Per vidurį išdėliokite juostelėmis išvardintus ingridientus ir bambukiniu kilimėliu suvyniokite į standų ritinėlį. Neuždengtą juostelę sušlapinkite vandeniu ir pabaikite sukti ritinėlį.

5. Aštrų peilį suvilgykite vandeniu, kad neliptų ryžiai ir supjaustykite į 6-8 dalis, maždaug 2 cm storio gabalėlius.

6. Sušius išdėliokite lėkštėje. Šalia patiekite imbierą, wasabi krienų ir į indelį įpilkite sojos padažo. Ant sušio gabalėlio uždėkite wasabi krienų, merkite į sojos padažą ir valgykite. Galiausiai užkąskite marinuotu imbieru prieš pradėdami ragauti kito skonio sušį.

P.S. jūros dumblių lapus pjoviau per pusę, todėl jie mažesni. Skanaus.

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis