Skaitomiausi straipsniai:
- Mažos gudrybės, kurios tirpdo kilogramus
- Ką apie žmogų gali pasakyti jo augintinis?
- Aktorės Christinos Hendricks mados taisyklės apvalutėms (FOTO)
- Astrologė Rima. Venera Liūte – tegul karaliauja meilė!
- Cukinijų-morkų mišrainė žiemai
Pagrindas skanių sušių yra ryžiai, jie turi būti gerai išvirti ir paskaninti. Be to fantastišką skonį duoda philadelphia sūris. Ką gi, gaminame!
Reikia:
200g ryžių sušiams;
4 v.š. ryžių acto;
2 v.š. druskos;
2 v.š. cukraus;
4-5 jūros dumblių lapų nori;
marinuoto imbiero, wasabi krienų, sojos padažo;
Įdarui:
krabų lazdeles, agurkas, avokadas;
raudonoji paprika, avokadas, kepta krevetė, philadelphijos sūris;
rūkyta lašiša, agurkas, philadelphijos sūris;
arba galite miksuoti šiuos ingridientus pagal savo skonį.
1. Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.
2. Į prikaistyvį supilkite actą, druską, cukrų ir kaitinkite, kol duska ir cukrus ištirps. Atvėsinkite ir supilkite į karštus ryžius, atsargiai išmaišykite ir leiskite ryžiams atvėsti iki kambario temperatūros.
3. Ant bambukinio kilimėlio dėkite grublėta puse į viršų jūros dumblių lakštą, ant jo paskleiskite saują ryžių ir pirštų galais juos tolygiai paskirstykite, palikdami apie 2 cm neuždengtą juostelę.
4. Per vidurį išdėliokite juostelėmis išvardintus ingridientus ir bambukiniu kilimėliu suvyniokite į standų ritinėlį. Neuždengtą juostelę sušlapinkite vandeniu ir pabaikite sukti ritinėlį.
5. Aštrų peilį suvilgykite vandeniu, kad neliptų ryžiai ir supjaustykite į 6-8 dalis, maždaug 2 cm storio gabalėlius.
6. Sušius išdėliokite lėkštėje. Šalia patiekite imbierą, wasabi krienų ir į indelį įpilkite sojos padažo. Ant sušio gabalėlio uždėkite wasabi krienų, merkite į sojos padažą ir valgykite. Galiausiai užkąskite marinuotu imbieru prieš pradėdami ragauti kito skonio sušį.
P.S. jūros dumblių lapus pjoviau per pusę, todėl jie mažesni. Skanaus.