Skaitomiausi straipsniai:
- 6 Sarah Jessicos Parker stiliaus paslaptys
- Mažos gudrybės, kurios tirpdo kilogramus
- 5 būdai, norinčioms turėti gražią, stangrią krūtinę
- Fengšui konsultantės patarimai, kaip gyventi šią savaitę
- Greitas pyragas su uogomis
Melionas – ne vaisius, bet, priešingai nei arbūzo, ir uoga jo nepavadinsi. Šis augalas priklauso moliūgų ir agurkų šeimai. Jis malšina troškulį, jame yra vitaminų A, P, C, karotino, folio ir askorbo rūgšties, riebalų, geležies mineralinių druskų, kalio, natrio, ląstelienos.
Salotos su melionais, mocarela ir baziliku
Vasariška Kaprio salotų variacija. Melionas salotose praturtins skonį.
Produktai:
0,5 meliono,
150 g mocarelos,
2 agurkai,
3 baziliko šakelės,
1,5 šaukšto balzaminio acto,
1 šaukštelis medaus,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
druskos, juodųjų pipirų.

* Mocarelos rutuliukus nusausinkite, jei jie dideli, perpjaukite perpus. Paskui salotinėje sumaišykite sūrį su melionu, agurkais, suberkite smulkintą baziliką.
* Užpilui sumaišykite medų, balzaminį actą, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų. Apšlakstykite salotas užpilu ir patiekite.
Melionų cukatos
Cukatos geros tuo, kad ilgai išlieka, o rudenį gali priminti vasarą. Be to, tai natūralus pirktinio marmelado pakaitalas.
Produktai:
500 g meliono minkštimo,
300 g cukraus pudros,
100 ml vandens.

* Minkštąją dalį galima suvalgyti, o cukatoms reikia kietesnės dalies (nuo 0,5 iki 1 cm storio), kuri yra tarp žievės ir minkštimo. Šią dalį supjaustykite nedideliais šiaudeliais.
* Vandenyje ištirpinkite cukrų ir virkite cukraus sirupą. Į jį suberiame meliono šiaudelius ir ant kaitrios viryklės verdame 5 – 7 min., paskui palikite atvėsti. Šią procedūrą reikia pakartoti kelis kartus, kol sirupe neliks skysčio.
* Galiausiai šiaudelius sudėliokite į skardą ir apie valandą džiovinkite orkaitėje 100 laipsnių temperatūroje. Jei norite, paskui cukatas dar galima apvolioti cukruje.
Melionų pyragas
Reikės:
400 g meliono,
2 kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
250 g miltų,
1,5 a.š. kepimo miltelių,
70 g aliejaus.

* Pilame tešlą į riebalais pateptą kepimo formą ir pašauname į iki 180 laispnių įkaitintą orkaitę. Kepame 30min.
* Skanus, gaivus pyragas, švelniai jaučiamas melionas.