3 receptai su melionais

Siūlome kelis vasariškus receptus iš sultingų melionų.

Skaitomiausi straipsniai:
- 6 Sarah Jessicos Parker stiliaus paslaptys
- Mažos gudrybės, kurios tirpdo kilogramus
- 5 būdai, norinčioms turėti gražią, stangrią krūtinę
- Fengšui konsultantės patarimai, kaip gyventi šią savaitę
- Greitas pyragas su uogomis

Melionas – ne vaisius, bet, priešingai nei arbūzo, ir uoga jo nepavadinsi. Šis augalas priklauso moliūgų ir agurkų šeimai. Jis malšina troškulį, jame yra vitaminų A, P, C, karotino, folio ir askorbo rūgšties, riebalų, geležies mineralinių druskų, kalio, natrio, ląstelienos.

Salotos su melionais, mocarela ir baziliku

Vasariška Kaprio salotų variacija. Melionas salotose praturtins skonį.

Produktai:

0,5 meliono,
150 g mocarelos,
2 agurkai,
3 baziliko šakelės,
1,5 šaukšto balzaminio acto,
1 šaukštelis medaus,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
druskos, juodųjų pipirų.

Shutterstock nuotr.
* Agurkus nuplaukite, nulupkite odelę, supjaustykite storomis riekelėmis, o jas – šiaudeliais. Iš meliono išimkite sėklas, specialiu apvaliu šaukštu išskobkite minkštimą rutuliukais. Jei tokio šaukšto neturite, supjaustykite šiaudeliais kaip agurkus.

* Mocarelos rutuliukus nusausinkite, jei jie dideli, perpjaukite perpus. Paskui salotinėje sumaišykite sūrį su melionu, agurkais, suberkite smulkintą baziliką.

* Užpilui sumaišykite medų, balzaminį actą, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų. Apšlakstykite salotas užpilu ir patiekite.

Melionų cukatos

Cukatos geros tuo, kad ilgai išlieka, o rudenį gali priminti vasarą. Be to, tai natūralus pirktinio marmelado pakaitalas.

Produktai:

500 g meliono minkštimo,
300 g cukraus pudros,
100 ml vandens.

Shutterstock nuotr.
* Gaminti cukatas labai paprasta. Svarbiausia – išsirinkti tvirtą, nepernokusį melioną su žalsva žievele. Iš pradžių išrinkite sėklas, supjaustykite skiltelėmis, nuo skiltelių nupjaustykite žievę.

* Minkštąją dalį galima suvalgyti, o cukatoms reikia kietesnės dalies (nuo 0,5 iki 1 cm storio), kuri yra tarp žievės ir minkštimo. Šią dalį supjaustykite nedideliais šiaudeliais.

* Vandenyje ištirpinkite cukrų ir virkite cukraus sirupą. Į jį suberiame meliono šiaudelius ir ant kaitrios viryklės verdame 5 – 7 min., paskui palikite atvėsti. Šią procedūrą reikia pakartoti kelis kartus, kol sirupe neliks skysčio.

* Galiausiai šiaudelius sudėliokite į skardą ir apie valandą džiovinkite orkaitėje 100 laipsnių temperatūroje. Jei norite, paskui cukatas dar galima apvolioti cukruje.

Melionų pyragas

Reikės:

400 g meliono,
2 kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
250 g miltų,
1,5 a.š. kepimo miltelių,
70 g aliejaus.

Shutterstock nuotr.
* Melioną sutarkuojame vidutinio stambumo tarka, sultis nuspaudžiame rankomis. Į melionų masę dedame kiaušinius, cukrų, aliejų ir išmaišome. Dedame kepimo miltelius, miltus. Išmaišome. Tešla - grietinės tirštumo.
* Pilame tešlą į riebalais pateptą kepimo formą ir pašauname į iki 180 laispnių įkaitintą orkaitę. Kepame 30min.

* Skanus, gaivus pyragas, švelniai jaučiamas melionas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis