Greitas kriaušių pyragas

Tai labai greitai pagaminamas ir labai gardaus kriaušių pyrago receptas.

Skaitomiausi straipsniai:
- Geriausios liekninančios iškrovos dietos – per dieną ištirps iki 3,5 kg
- Vestuvių Italijoje rengėja: tai visiškai kitokia šventė nei Lietuvoje
- Receptas, kad nagai augtų greičiau ir būtų tvirtesni
- 6 Sarah Jessicos Parker stiliaus paslaptys
- Greitas pyragas su uogomis

Idėją nusižiūrėjau iš smalsumo nusipirkusi kulinarinį žurnalą. Panašaus pobūdžio leidinių buvau nepirkusi jau kokius penkerius metus. Dabar ramiai nepirksiu dar penkerius. Žurnalu išties nusivyliau: nuotraukos, publikuojamos šalia receptų, su jais kartais neturi nieko bendra, o stiliaus ir gramatikos klaidų – nors tvenkinį tvenk.

Vis dėlto, vienas kitas receptas vertas dėmesio. Tarp jų – ir kriaušių pyrago. Tiesa, instrukcijų aklai nesekiau. Kai kuriuos produktus pakeičiau kitais, kai kurių dėjau mažiau, kai kurių daugiau. Rezultatas išėjo puikus! Tikrai kepsiu dar. Todėl rekomenduoju ir jums.

Ingredientai:

50 gramų kvietinių miltų;
50 gramų ruginių viso grūdo miltų;
50 gramų sviesto;
2 šaukštai cukraus (tešlai);
1 šaukštelis kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
30 mililitrų pieno;
30 mililitrų vandens (tešlai);
2 kriaušės;
pusės citrinos sultys;
25 gramai rudojo cukraus (įdarui);
1 šaukštelis cinamono;
2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo;
2 šaukštai medaus;
šlakelis vandens (glajui).

Kaip gaminti:

* Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, du šaukštus cukraus, kepimo miltelius ir druską. Į šį mišinį rankomis įmaišykite kambario temperatūros sviestą, įpilkite pieno, vandes ir suminkykite tešlą. Jei reikia, įberkite dar žiupsnį kitą miltų. Tešlą kuriam laikui padėkite į šaldytuvą.

* Nuluptas, išskobtais sėklalizdžiais kriaušes supjaustykite skiltelėmis. Jas dėkite į dubenį, apšlakstykite pusės citrinos sultimis, apibarstykite ruduoju cukrumi, cinamonu ir krakmolu.

* Tešlą iškočiokite į apvalų „blyną“ ir klokite į kepimo formą. Ant jos išdėliokite kriaušes, supilkite dubenyje likusias citrinos sultis.

* Įkaitintoje dujinėje orkaitėje pyragas man iškepė per pusvalandį. Elektrinę orkaitę kaitinčiau iki kokių 220 laipsnių Celcijaus, o praėjus pusei kepimo laiko kaitrą šiek tiek sumažinčiau.

* Kol pyragas kepa, indelyje sumaišykite medų su šlakeliu vandens. Gautu „glajumi“ aptepkite iškepusį pyragą.

Skanaus!

tinginiumaistas.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis