Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis (nekeptas)

Gaivus ir minkštas tortukas su brendyje mirkytomis slyvomis.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Jekaterina II – nimfomanė Rusijos imperatorienė, mirusi tualete
- Rudeniop madingiausiosios avės patogią avalynę
- Geriausios liekninančios iškrovos dietos – per dieną ištirps iki 3,5 kg
- 7 komplimentai, kuriuos nori išgirsti vyrai
- Cukinijų-morkų mišrainė žiemai

Jau anksčiau buvau užmetusi akį į šį pyragą. Atrodė, puiki idėja, bet į patį receptą neįsigilinau. Sužinojusi, kad vakare sulauksiu svečių, parduotuvėje nusipirkau visko, ko, man atrodė, reikia, gardžiam slyvų sūrpyragiui, kurio nereikia kepti. Iš to skubėjimo net nepagalvojau, kad tokiam kiekiui maskarponės, per daug kondensuoto pieno.

Jei atsukčiau laiką atgal, tai į bendrą masę dar įsukčiau nesaldintos plaktos grietinėlės… arba tiesiog sumažinčiau saldinto kondensuoto pieno. Žodžiu, jei nemėgstate itin saldžių desertų, atkreipkit į tai dėmesį.

Naudojau 26 cm skersmens tortinę. Jei turite laiko, slyvas užpiltas brendžiu palaikykite nors ir per naktį, aš taip jas „brandinau“ vos kelias valandas.

Reikės:

200 g sausainių (naudojau „Gaidelis su aguonomis“);
90 g kambario temperatūros sviesto;
250 g kambario temperatūros maskarponės;
390 g saldinto kondensuoto pieno;
10 g želatinos miltelių;
150 g džiovintų slyvų;
2 v.š.citrinos sulčių;
1 v.š. vanilinio cukraus;
kelių šlakelių brendžio.

Kaip gaminti

* Džiovintas slyvas pasmulkiname peiliu, užpilame vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir negailėdami apšlakstome brendžiu. Atidedame slyvas į šoną kelioms valandoms.

* Sausainius sumalame ir sumaišome su minkštu sviestu. Gautą masę suberiame į kepimo popieriumi išklotą tortinę ir rankomis išlyginame, prislegiame paviršių. Pastatome į šaldytuvą.

* Želatiną užpilame šaltu vandeniu, kad vos apsemtų ir paliekame išbrinkti.

* Maskarponę iki vientisos masės išplakame su kondensuotu pienu.

* Šiek tiek brendyje pasigėrusias slyvas sumalame iki norimos konsistencijos (aš pamaliau taip, kad liktų vienas kitas sveikas gabalėlis).

* Želatiną ištirpiname (tik jokiu būdu neužverdame) ir greitai įplakame į kreminio sūrio masę, kurią supilame ant atšalusio sausainių pagrindo.

* Ant viršaus, šaukštu išdėliojame slyvų masę ir paskirstome ją po visą, dar nesustingusio pyrago plotą.

* Pastatome pyragą į šaldytuvą ir pjauname mažiausiai po 4-5 valandų.

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis