Kepti varškėtukai

Minkštučiai viduje ir traškūs išorėje. Tirpsta burnoje!

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Nesėkmingos garsenybių plastinės operacijos
- Italijoje 3 metus gyvenanti Ugnė: lietuviai čia gali kalnus nuversti
- Magija: ką mėgsta ir ko nekenčia pinigai
- Jekaterina II – nimfomanė Rusijos imperatorienė, mirusi tualete
- Klasikinis stilius - visada madingas
- Šviežių bulvių cepelinai

Jei vėl norėčiau patiekti saldžiai džiūvėsėliuose nevoliočiau, norėčiau įprasto varianto, o su sūriu padažu šie traškūs varškėčiai yra kažkas nuostabaus! Rekomenduoju prie jų labai paprastą, bet šaunų padažą iš grietinės, tirpinto sviesto ir vegetos.

Aš nemėgstu naudoti papildomų riebalų, tačiau jei jų nebijote, prieš dedant į orkaitę, apšlakstykite varškėtukus augaliniu aliejumi. Bus dar skaniau.

Reikės:

400 g varškės;
1 didelio kiaušinio;
300 ml miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
1 v.š. cukraus;
0,5 stiklinės maltų džiūvesėlių.

Kaip gaminti

* Varškę sumaišom su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi. Įminkome miltus. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kamuoliukus ir pavoliojame maltuose džiūvesėliuose. Sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir ranka šiek tiek priplojame prie dugno.

g-blogas.lt nuotr.
* Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame apie 20 minučių, kol varškėtukai ima švelniai ruduoti.


g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis