Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Ko labiausiai bijo vyrai bendraudami su moterimi?
- 7 produktai, kurie valo organizmą geriau už bet kokius vaistus
- Atšiaurioji Islandija man tapo artimesnė už Lietuvą
- Merkurijus Mergelėje. Metas konkretiems veiksmams
- Šviežių bulvių cepelinai
Tokią užkepėlę tinka gaminti, kai norisi kažko sotaus ir bulvinio.
Reikės:
10 vidutinio dydžio bulvių;
200 gramų mėgstamos rūkytos mėsytės (naudojau kiaulienos nugarinę);
250 gramų pievagrybių (jei turit, idealiai tiktų voveraitės);
2 svogūnų;
2 skiltelių česnako;
200 mililitrų grietinėlės;
100 gramų kietojo sūrio;
prieskonių: druskos, maltų juodųjų pipirų, rozmarinų;
ryšelio petražolių;
šlakelio alyvuogių aliejaus kepti.
Kaip gaminti:
* Pirmiausia siūlau pasikviesti padėjėjų, nes viską pjaustyti gali ir pabosti.
* Nuskustas ir nuplautas bulves supjaustykite kubeliais, pabarstykite druska, pipirais, rozmarinais ir atidėkite į šalį.
* Kubeliais supjaustykite svogūnus ir mėsą, riekelėmis – pievagrybius. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėkite svogūnus. Kai šie kiek pakeps – mėsą bei pievagrybius. Kepkite tol, kol išgaruos iš pievagrybių išsisunkęs skystis.
* Susmulkintą česnaką sudėkite į dubenėlį su grietinėle, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
* Sūrį stambiai sutarkuokite.
* Petražoles susmulkinkite.
* Į kepimo indą dėkite sluoksnį bulvių, tuomet sluoksnį mėsos ir pievagrybių mišinio, užpilkite grietinėlės, užberkite petražolių ir sūrio. Pakartokite.
* Kepimo indą uždenkite folija. Vietomis ją subadykite peiliu, kad geriau cirkuliuotų karštas oras.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Prieš baigiant kepti, foliją nuimkite.
* Patiekite su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!